otohaber_logo
Haberler
Monako Tarihi GP’si
Pistlerin tecrübeli ismi Cengiz Artam, 11-13 Mayıs tarihinde Monako’da düzenlenen 8’nci Monaco Tarihi GP’sini, kendi serisinde dokuzuncu sırada bitirerek, önemli bir başarıya imza attı.
Monako Tarihi GP’si
Artam, 1966-1972 yılları arasında Formula 1'de mücadele etmiş olan 3 litre motorlu otomobillerin katıldığı E kategorisinde; 1970 senesinde Güney Afrikalı pilot John Love tarafından çeşitli GP'lerde kullanılmış olan March – Ford 701 otomobili ile yarışa katıldı. Dünyanın en zorlu cadde pistlerinden birisi olarak kabul edilen Monako'da, yaklaşık 500 beygir gücündeki atmosferik basınçlı Ford Cosworth motoru ile start alan Cengiz Artam, 18 turluk yarışı, 22 otomobil arasında 9'uncu sırada bitirerek damalı bayrağa ulaştı. 26-27 Mayıs tarihlerinde Brands Hatch'te düzenlenecek olan Masters Historic Festival kapsamında yeniden piste çıkacak olan Cengiz Artam, bir kez daha ülkemizi temsil edecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.