otohaber_logo
Haberler
Motor sesini özleyenlere
MANN+HUMMEL, efsane Ford Mustang için sürücünün duymak istediği motor sesini araç içine veren bir ses hattı geliştirdi.
Motor sesini özleyenlere


MANN+HUMMEL ses tonu tasarımcıları tarafından geliştirilen ses hattı ve symposer sayesinde motor sesini daha fazla hissetmek mümkün hale geliyor. Bu iki parça sayesinde ses, araç içine iletiliyor. Bu da sürücüyü, sürüşe motive etmeye yardımcı oluyor. Ford Mustang'e özel ses hattı, MANN+HUMMEL tarafından Portage (ABD) üretim merkezinde üretiliyor.

Araçlardaki özel ses tonu, marka bilinirliği ve hatırlanmasını da yardımcı oluyor. Ses hattı, atmosferik motorlarda kullanıldığı gibi aşırı beslemeli motorlara da uygulanıyor. Ön panele yerleştirilen Symposer kutusu ve bağlı ses dönüştürücüsü araç içine sportif ses tonunu iletiyor.

MANN+HUMMEL firmasının Symposer'i 2005 yılında ilk kez standart olarak Ford Focus ST'de uygulanırken güncel olarak da yeni Ford Focus RS'de kullanılıyor. Emisyon normlarının araç üreticilerine gelecekte daha da katı sınırlar getireceğine göre bu sistemleri araca özel sesi geri getirirken o aracın hatırlanmasını da belirgin şekilde arttırıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.