otohaber_logo
Haberler
Okurlarımız 2013'te Zam İstemiyor!
Türkiye’nin en çok tıklanan otomobil portalı olmayı sürdüren www.otohaber.com.tr’nin düzenlediği son ankette, okurlarımıza “2013 Yılından Neler Bekliyorsunuz?” diye sorduk, sonuçlar zamların geri çekilmesi yönünde oldu.
Okurlarımız 2013'te Zam İstemiyor!
Son 4 yıldır Türkiye'nin en çok takip edilen otomobil portalı konumunu koruyan www.otohaber.com.tr'de, okurlarımıza "2013 Yılından Neler Bekliyorsunuz?" diye sorduk. Toplam 2.129 kişinin oy kullandığı anketimizde, "akaryakıt fiyatlarında indirim" beklediğini belirtenlerin oranı %28.Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına ard arda gelen zamlar, ankete katılanların 2013 yılına bakışlarındaki iyimserliği gölgelememiş gözüküyor. Akaryakıt fiyatlarında 2013 yılında da yeni zamlar olacağını bekleyen katılımcılarımızın oranı %17. 2012 yılında otomotiv pazarında her ne kadar kontrollü bir daralma yaşasak da, yine de Cumhuriyet tarihimizin en fazla otomobil satılan ikinci yılını geride bıraktık. www.otohaber.com.tr anketine katılanların, yeni yılda otomobil almayı bekleyenlerin oranı da, akaryakıt fiyatlarında indirim bekleyen katılımcılarımızdan sonra ikinci sırada yer aldı. Katılımcılarımızın %20'si, 2013 yılında yeni bir otomobil sahibi olmayı bekliyor. Üçüncü sırada yeni vergi zamları bekleyen katılımcılarımız var. Yeni yılda, yeni vergi zamları bekleyenlerin oranı %19. Dördüncü sıradaysa, akaryakıt fiyatlarına zam bekleyenler var. Akaryakıt fiyatlarında zam bekleyenlerin oranı %17. Ülkemizde rekor düzeyde seyreden, otomobillerden alınan ÖTV'nin otomobil sektörünü zor durumda bıraktığını, otomobil distribütörlerinin açıklamalarından da anlayabiliyoruz. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi zor durumda bırakan ÖTV'nin düşürülmesini bekleyen katılımcılarımızın oranıysa %14. Umarız ÖTV'nin düşürülmesini umut eden katılımcılarımızın beklentileri karşılık bulur.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.