otohaber_logo
Haberler
Okuyucularımızdan Tasarruf Cihazına Veto
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen otomobil portallarından www.otohaber.com.tr’nin mayıs ayı anketinden, tasarruf cihazlarına veto çıktı. Kimse tasarruf cihazlarına ilgi göstermedi.
Okuyucularımızdan Tasarruf Cihazına Veto

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte, hemen hemen hepimiz yakıt tasarrufu sağlayabilmek için çeşitli yöntemler uyguluyoruz. otohaber okurlarının yakıt tasarrufu için hangi yöntemi uyguladığını sorduğumuz anketimizde , 2027 okuyucumuz oy kullandı. 7 farklı seçenekten ,en çok kullanılan oy kullanılan yöntem, 631 okurumuzun oyuyla "gaz pedalına çok az basmaya gayret ediyorum" seçeneği oldu. Aracının periyodik bakımlarını yaptırarak yakıt tasarrufu sağlamayı amaçlayan kişi sayısı 495 olurken, her fırsatta vitesi boşa alıp tasarruf etmeyi düşünen okuyucu sayımız 216 kişi. 132 okuyucumuz yakıt ekonomisi için araçlarının lastik basıncını kontrol ettiklerini belirtirken, 64 takipçimiz araçlarında fazla yük taşımayarak gereğinden fazla yakıt tükütmemeye çalıştığını belirtti. Yakıt tasarruf cihazı kullanıyorum seçeneğine oy veren olmazken, bütün yöntemleri uyguluyorum diyenler ise 398 kişi oldu.

Yazı: Özerk Ihlamur


Otomobilinize aşırı yük yüklemek daha fazla yakıt tüketmenizin yanınıda, güvenlik açısından da ciddi sıkıntılar doğurabilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.