otohaber_logo
Haberler
OSD gündemi değerlendirdi
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının ülkemizde otomotiv sektörüne olan etkilerini değerlendirdi.
OSD gündemi değerlendirdi

Haydar Yenigün şu açıklamayı yaptı:

"Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de otomotiv sanayi üzerindeki olumsuz etkilerini göstermeye başlayan koronavirüsün Avrupa'da da hızla yayılması sonucu, Türk otomotiv sanayinin üretimi ve ihracatı üzerinde olumsuz etkiler gösterdi. Bu küresel salgının başından itibaren tedarik zinciri kaynaklı oluşabilecek kesintileri çok yakından takip eden ana sanayimiz, kuvvetli tedarik sanayimiz ile yakın işbirliği içinde süreci başarı ile yönetip bu durumun negatif etkilerine daha geç maruz kalmayı başardı.

İhracatının yüzde 80'den fazlasını AB ülkelerine gerçekleştiren otomotiv sanayimiz, Avrupa Birliği pazarlarındaki ani düşüş nedeniyle siparişlerin iptal edildi. Sınır geçişleri ve limanlarda kesintilerle yavaşlamalar oldu. Avrupa'da birçok fabrikanın üretimini durdurdu ve parça tedariğinde yaşanan zorluklar nedeniyle aksaklık ve kayıplar yaşanmaya başladı.

Küresel olarak yaşanan salgının etkileri karşısında hükümetimiz, sanayimizde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmiş ve tedbir önerilerimiz konusunda yakın işbirliği ortamı oluşturmuştur. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, Türk otomotiv sanayicilerini memnun etmiş olmakla birlikte paketin detaylarının hızlıca açıklanması bizler için kritik öneme sahip. Biz sanayiciler olarak bu olağanüstü dönemi en az hasar ile atlatabilmek adına üzerimize düşen tüm gerekleri yerine getirmek üzere çalışmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin Covid-19 salgınını en hafif şekilde atlatmasını umuyor, Avrupa'nın da en kısa sürede normal hayata dönmesi ile birlikte bizim de ihracatımızın en kısa zamanda eski yüksek seviyelerine ulaşmasını tüm kalbimizle diliyoruz."

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.