otohaber_logo
Haberler
Otokar'ın yeni otobüs hamlesi
Otokar, Türk mühendisler tarafından tasarlanan yeni 12 metrelik otobüsü Kent'i tanıttı. Otokar'ın ilk olarak Özel Halk Otobüsü versiyonunu tanıttığı Kent'in bu alanda pazar lideri olması hedefleniyor.
Otokar'ın yeni otobüs hamlesi

Otokar, yolcu taşımacılığı için tasarladığı 12 metre uzunluğundaki yeni otobüs serisi Kent'i satışa sundu. Avrupa Birliği standartlarına uygun özellikleri, "Euro4" çevreci motoruyla Kent, şehiriçi yolcu taşımacılığında yeni standartlar yaratmayı hedefliyor.

Kent serisinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın kriz döneminde yatırımlarını aksatmadan devam ettiğine dikkat çekerek, AR-GE çalışmalarıyla Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap veren ve fark yaratan araçlar ürettiklerini belirtti. Görgüç, Otokar Kent modeli ile toplu taşımacılık sınıfında ürün yelpazelerini tamamladıklarını, yepyeni bir seride üretim yapmaya başladıklarını, bu seride farklı ihtiyaçlar için farklı modeller tasarlamaya devam ettiklerini ve kısa zaman içinde Kent'in yeni versiyonlarını pazara süreceklerini açıkladı. Görgüç şöyle konuştu:

"Kent serisi ile Otokar otobüs sınıfındaki ürün yelpazesini tamamladı. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi Kent otobüs serisi de Otokar tasarımcılarının ve mühendislerinin eseridir. Kent, dünyadaki otomotiv tasarım trendlerine uygun olarak özel bir tasarım konsepti ile geliştirildi. Otokar mühendisleri Kent'i aynı tasarım konseptinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek modüler bir alt yapıda tasarladı. Bu da, bize değişik kullanım alanlarına aynı platformda farklı modeller sunabilme özgürlüğü sağlıyor. Gelişmiş Ar-Ge ve test imkanlarımız da yeni ürün sunma sürecimizi hızlandırarak pazarın ihtiyaçlarına uygun araçları, en kısa sürede sunma imkanı sağlıyor. Bugün halk otobüsü modelini ilk kez tanıttığımız Kent serisi, önümüzdeki aylarda farklı kullanım alanlarına uygun yeni modelleri ile genişlemeye devam edecek."

Doruk otobüsü ile Design Turkey 2008'de ödül kazanan ekip tarafından geliştirilen Kent'te 6 silindirli 1200 Nm tork ve 290 HP güç üreten motor görev yapıyor. 1.000.000 km test yapılan Kent'te, ABS-ASR, şanzımana entegre Retarder, önde ve arkada tam kuru havalı, çift devreli, otomatik ayarlı, hava soğutmalı disk frenler güvenlik donanımlarının başlıcaları. 4 ileri otomatik şanzımana yer verilen araçta, arıza teşhis sistemi, geri görüş kamerası, radyo/cd MP3 çalar gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.