otohaber_logo
Haberler
Otomobillere ne zaman gelecek?
Avrupa’nın en yaşlı araç parkına sahip olduğu söylenen Türkiye’de en büyük sıkıntılardan biri olan eski ve hurda kamyonların geri dönüştürülmesine başlanıyor. Peki ya hurda indirimi bekleyen otomobiller sahiplerine ne olacak?
Otomobillere ne zaman gelecek?
Avrupa Birliği ülkeleriyle Türkiye'nin yapmış olduğu anlaşmalar kapsamında gelecek yıllarda çevreyi daha az kirleten ve daha az emisyon salınımı yapan araçların var olması bekleniyor. Fakat yıllardır hurda araçların trafikten geri çekilmesine yönelik ciddi bir adımın atılmaması çevre gönüllülerini ve yatırımı çevreci otomobillere yapan markaları umutsuzluğa düşürmüştü. Henüz AB ülkelerine paralel ve emisyona dayalı bir vergilendirme sistemine de sahip olmayan ülkemiz hurda indiriminin köklü ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesiyle birlikte hurda çöplüğü olmaktan kurtulabilir gibi gözüküyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre 1985 yılı ve öncesi model kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtlar ile sürücüsü dahil 16 adet ve üzeri oturma yeri olan otobüs cinsi motorlu taşıtlara hurda indirimi geç de olsa tanınacak. Bu kapsama girecek araçların 3.500 kg'yi aşması ve araç sahiplerinin 15 Kasım 2010 ile 1 Haziran 2011 tarihleri arasında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Hurda İşletmesi Müdürlüğü'nün Kırıkkale, İzmir-Aliağa ve Kocaeli-Seymen Hurda Müdürlüğü'nden herhangi birine araçlarını teslim etmiş olmaları ve "hurdaya ayrılmıştır" trafik tescil belgesinin aslı ile IBAN numarasını bildirmeleri gerekiyor. Araçların yaşına göre kg başına 0.70 ve 1.3 TL
arasında hurda indirimi bedeli ödenecek. MKEK de teslim aldığı araçları 90 gün içerisinde parçalayacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.