otohaber_logo
Haberler
Otomotiv Dünyası Türkiye’yi Konuşuyor
Saab 9-3’ün haklarını satın alan Türkiye, otomotiv dünyasında kendine yer buldu.
Otomotiv Dünyası Türkiye’yi Konuşuyor

Türkiye'nin Saab 9-3'ün haklarını satın almış olması otomotiv dünyasında büyük yankı uyandırırken, Türkiye'nin Saab'ın haklarını elinde bulunduran İsveçli National Electric Vehicle Sweden'dan (NEVS) satın almış olması, önemli otomobil portallarında yer buldu. Haberlerde devlet destekli kurumun Saab'ın sedan modelini bir "Türk Milli Otomobili" haline getireceği vurgulanırken, otomobilin 2020 yılında yollarda olması planladığının bilgisi de verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yerli otomobil hakkında yaptığı "amacımız otomobilin parçalarının yüzde 85-90'ını yerli olarak üretmek" şeklindeki açıklamaların da altı çizilirken, TÜBİTAK'ın kendi otomobilini sıfırdan üretmeyi de düşündüğü, ancak en az 1 milyar dolarlık ekstra maliyet nedeniyle bu fikirden vazgeçildiği de açıklandı.

NEVS, 9-3 modelini kısa bir süre üretmeye devam etmiş ve hatta kendi bünyesi dahilinde modelin elektrikli versiyonunu üretmeyi denemişti

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.