otohaber_logo
Haberler
Peugeot'dan elektrikli ticari araç hamlesi
Peugeot hafif ticari araç ailesine yapılan değişimlerle birlikte modellerde elektrikli bir seçenek sunuluyor.
Peugeot'dan elektrikli ticari araç hamlesi

Peugeot, 2025 yılında yeni elektrikli hafif ticari araçlarını Avrupa pazarına sunmayı planlıyor ve 2030’a kadar tamamen elektrikli modelleri üretmeyi hedefliyor. Peugeot’nun gelecek planları doğrultusunda tanıtılan elektrikli Peugeot E-Partner, Peugeot E-Expert ve Peugeot E-Boxer model ailesinde 8 yıl ve 200.000 km’ye kadar kapsamlı bakım ve servis sözleşmeleri de sunuyor. 

1 / 4

Peugeot Elektrikli Ticari Araç Ailesi

Peugeot Elektrikli Ticari Araç Ailesi

Peugeot E-Boxer, Peugeot E-Expert ve Peugeot E-Partner


2 / 4

Peugeot E-Partner ve Partner

Peugeot E-Partner ve Partner

Elektrikli Partner ya da diğer adıyla E-Partner, 136 HP gücünde ve 330 km’ye kadar menzil sunuyor. Maksimum hızı 130 km/s olan bu araç 0’dan 100 km/s’ye 11,2 saniyede ulaşıyor. Bu aracın bataryaları hızlı şarj ile 30 dakika yüzde 80’e kadar şarj ediliyor. Kullanılabilir hacmi 4,4 ’, uzun aks mesafelide 4,75 olan bu aracın taşıma kapasitesi 780 kg, çekme kapasitesi ise 750 kg olarak belirtiliyor. Çevre görüş Sistemi E-Partner’de biri arka kapıların üstünde, diğeri yolcu tarafındaki yan aynanın altında olan iki kamera yer alıyor. Bu sayede aracın etrafındaki kör noktaların da azaltılacağı belirtiliyor. Güvenlik Sistemleri Bu araçta ikinci seviye otonom sürüş sistemlerine imkan tanıyan Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Yaya ve Bisikletli Algılama İşlevi ile Acil Durum Güvenlik Freni, Hız Sınırlayıcı gibi sistemler yer alıyor. 

İçten Yanmalı Motor Seçenekleri

Makyajla birlikte Peugeot Partner’in ızgarasıyla tamponları yenilendi ve yeni jant ile renk alternatifleri eklendi. İç mekanda Peugeot i-Cockpit dikkat çekerken 10 inçlik dokunmatik ekranı da yer alıyor. Ayrıca Partner’de 110 HP’lik PureTech benzinli motor, 100 HP veya 130 HP’lik BlueHDi dizel motor seçenekleri görev yapmaya devam ediyor. Ayrıca 130 HP’lik BlueHDi seçeneğinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği de yer almayı sürdürüyor.

3 / 4

Peugeot E-Expert ile Expert

Peugeot E-Expert ile Expert

Elektrikli Peugeot E-Expert, 136 HP gücüne elektrikli motora sahip. 130 km/s’ye ulaşan bu otomobilde iki farklı batarya seçeneği var. E-Expert 50 kWh batarya ile 224 km’ye kadar menzil sunuyor. 75 kWh seçeneği bulunan E-Expert’in menzili 350 km. Bu aracın bataryası hızlı şarj ile 45 dakika yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Araç zeminine gizlenen batarya, yükleme kapasitesini veya hacmi etkilemiyor.

Bu araçta farklı koltuk seçenekleri olan standart 4.980 mm veya 5.303 mm uzun gövde seçeneği sunuluyor. E-Expert’te 6,6 ’e varan yükleme hacmi var ve 1.263 kg taşıma kapasitesi ile 1.000 kg çekme kapasitesi bulunuyor. Makyajla birlikte E-Expert, yeni Peugeot logosuna sahip ızgarası, Full LED farları ve yenilenen tamponlarıyla dikkat çekiyor. Yeni tasarımlı direksiyon, dijital gösterge paneli ve isteğe bağlı 10 inçlik dokunmatik ekran da bu araçta yer alıyor. İç mekanda yeni saklama alanları var. Bu araçta Dinamik Çevre Görüş Sistemi bu araçta yer alıyor. Ayrıca Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Hız Sınırlayıcı, Şerit Takip Sistemi, Yaya ve Bisikletli Algılama İşlevi ile Otomatik Acil Durum Güvenlik Freni, Adaptif Hız Sabitleme (Dur&Kalk Fonksiyonlu), Çekiş Kontrolü ile birlikte Eğim İniş Kontrolü sunuluyor. Ayrıca 2. seviye sürüş destek sistemiyle Yarı Otonom sürüş devreye giriyor. Bu sistem, Adaptif Hız Sabitleme (Dur&Kalk Fonksiyonlu) ve Şerit Konumlandırma Sistemi’nin birleşiminden oluşuyor.

Expert’in içten yanmalı motora sahip versiyonları Expert’te 6 ileri manuel şanzımanlı 120 HP veya 145 HP BlueHDi motor seçenekleri var. 8 kademeli otomatik şanzımanla birlikte 145 HP ya da 180 HP’lik BlueHDi versiyonu da bu araçta yer alıyor. E-Expert’in hidrojenli versiyonunun 460 km’ye kadar menzile sahip olacağı belirtiliyor.

4 / 4

Peugeot E-Boxer ile Boxer

Peugeot E-Boxer ile Boxer

Peugeot’nun en büyük hafif ticari aracı olan Boxer, full LED farları, yenilenen ızgara, tampon ve aynalarıyla dikkat çekiyor. Boxer’ın E-Boxer versiyonu 270 HP gücünde elektrikli motora ve 110 kWh kapasiteli bataryaya sahip. 430 km’ye varan menzil sunan bu aracın bataryaları hızlı şarj ile 55 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. 17 m³’e kadar yükleme hacmi sunan bu araç 1.500 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip.İç mekanda direksiyon simidiyle gösterge paneli yenilenen bu araçta ön konsol ve kapı panelleri de elden geçirildi. Koltuk kumaşları yenilenen Boxer’da 7 inçlik gösterge paneli, 10 inçlik merkezi dokunmatik ekran, kablosuz şarj özelliği, USB-A ile USB-C girişleri yer alıyor. Elektrikli park freni ve elektrikli direksiyon görev yapıyor. Yeni Sürüş Destek Sistemleri: Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Yaya ve Bisikletli Algılama İşlevi ile Otomatik Acil Durum Güvenlik Freni, Akıllı Hız Sabitleme’yi kapsıyor. Yarı Otonom Sürüş: Adaptif Hız Sabitleme (Dur&Kalk Fonksiyonlu), Şerit Konumlandırma Sistemi ve Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı’nı birleştiriyor. Sistem, örneğin düşük hızlı yoğun trafikte direksiyonu, freni ve hızlanma pedalını kontrol ediyor; ancak sürücünün ellerini direksiyonda tutması gerekiyor.

Boxer’ın seçenekleri

Peugeot Boxer’da farklı gövde seçenekleri yer almaya devam ediyor. Ayrıca Boxer’da 120 HP, 140 HP ve 180 HP güç seçeneği olan 2.2 BlueHDi motor ve 6 ileri manuel şanzıman yer alıyor. Boxer’ın 140 HP ve 180 HP seçeneklerinde ise 8 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği de var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.