otohaber_logo
Haberler
Peugeot’nun 2024 Yılı Planları
Peugeot, 2024 yılı E-Lion Day programı kapsamında elektrikli otomobil teknolojileri, satış sonrası hizmetleri ve sürdürülebilir kalkınma planları hakkında bilgiler verdi.
Peugeot’nun 2024 Yılı Planları

Peugeot, 2025 yılına kadar Avrupa elektrikli mobilite pazarının öne çıkan markaları arasında yer alma hedeflerini sürdürüyor. Ayrıca Peugeot sıfır emisyonlu ulaşımı, erişilebilir, yalın ve konforlu hale getirmeye yönelik girişimlerini arttırarak müşterilerini bu dönüşümün bir parçası olmaya davet ediyor. Bu kapsamda Peugeot, Ocak 2023’te başlattığı E-Lion Day’in ardından 2024 yılı için de sürdürülebilir kalkınma ile bunun için gerçekleştireceği ana ve yapılandırıcı eylemlerini tanıttı.

Peugeot’nun yeni stratejileri

E-Lion Day 2024 kapsamında Peugeot, 5 madde altında yeni stratejisini ortaya koydu. Buna göre; Peugeot, tüm modellerinde tamamen elektrikli bir ürün gamı sunacak ve tüm müşteri gereksinimlerini karşılamayı da hedefliyor.

Marka “Peugeot Allure Care” programı kapsamında, yeni Peugeot E-3008 müşterilerine özel, belirli ülkelerde 8 yıl/160.000 km’ye kadar tüm elektrikli ve mekanik unsurları kapsayan bir garanti programı sunacak. Böylece Peugeot, elektrikli bir modelde bu kadar kapsamlı bir garanti programı sunan ilk Avrupalı marka olarak öne çıkıyor.

Tüm Peugeot binek ve ticari araç müşterilerine ChatGPT teknolojisi sunulacak.

Peugeot, Stellantis Grubu’nun “4R” stratejisi (Yeniden Üretim, Onarım, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm) doğrultusunda döngüsel ekonomideki eylemlerini güçlendirecek.

Marka eğitime verdiği önemden ötürü Born Free ile ortaklık yapıyor.

E-Lion projesi, Peugeot’nun geleceğin sürdürülebilir ulaşımını inşa etme stratejisinin merkezinde yer alıyor. Bu, araçların elektrikliye geçişinin çok ötesine geçen ve beş “E-unsura” dayanan kapsamlı, 360 derecelik bir yaklaşımı temsil ediyor.

Ekosistemi: Stellantis çözümlerine dayanan ürün ve hizmetler

Deneyim: Müşteri için uçtan uca eksiksiz bir deneyim.

Elektrikli: 2024 yılı sonuna kadar tamamen elektrikli ürün yelpazesi sunmak

Verimlilik: Minimum elektrik tüketimiyle maksimum performans sunmak

Çevre: Sürdürülebilirlik hedefi ve 2038 yılına kadar net sıfır karbon olma taahhüdü

2024’te elektrikli Peugeot modellerine iki yeni model daha eklenecek

Peugeot’nun güncel elektrikli araç model yelpazesinde E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner, E-Expert, E-Boxer bulunuyor ve ürün gamına 2024 yılı içerisinde E-408 ile E-5008 de eklenecek.

En Sevilen Marka

YouGov organizasyonu tarafından 2023 yılında yürütülen yıllık bir araştırmaya göre Peugeot, üst üste beşinci kez Fransız halkının en sevdiği otomobil markası oldu. Peugeot, müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere özellikle elektrikli araçların menzillerini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Örneğin yeni E-3008, 700 kilometreye ulaşan menzili ile segmentinde yeni bir standart belirliyor; yeni E-208 ise 566 kilometre şehir içi sürüş menziliyle dikkat çekiyor.

Peugeot Allure Care ile 8 yıl veya 160.000 km garanti

Peugeot, yeni E-3008 ile müşterilerine elektrikli motor, şarj cihazı, aktarma organları ve diğer parçalarda 8 yıl ya da 160.000 km’yi kapsayan “Peugeot Allure Care” garanti programını sunacak. Peugeot, bir modelinde bu kadar kapsamlı bir garanti paketi sunan ilk Avrupalı marka olduğunu belirtiliyor. Allure Care garanti programı, Peugeot yetkili servislerinde gerçekleştirilen her bakım hizmetinden sonra 2 yıl veya 25.000 km süreyle otomatik olarak etkinleştiriliyor.

 ChatGPT tüm modellerde i-Cocpit ile sunuluyor!

Peugeot, E-Lion projesinin 5 unsurundan biri olan müşteri deneyimini, ChatGPT teknolojisiyle ileri taşımayı hedefliyor. Bu teknoloji otomobil ve hafif ticari araçlarda yer alacak ve 2024'ün ikinci yarısından itibaren 5 pilot pazarda sunulacak. En iyi üretken yapay zeka modellerinden biri olan ChatGPT, Peugeot i-Cockpit’e entegre ediliyor ve OK Peugeot sesli asistan üzerinden her türlü konuda sayısız soru ile isteği yanıtlayabilen gerçek bir yol arkadaşına dönüşüyor. OK Peugeot sesli asistanı etkinleştirildiğinde, ChatGPT'nin zenginleştirilmiş bir şekilde yanıt vermesi için sorgunun seslendirilmesi yeterli oluyor. Ayrıca üretken yapay zeka belirli sorulara yanıtlar sağlayabiliyor. Örneğin bir şehirde gezilecek yerleri önerebiliyor ve navigasyon sistemi ile koordineli olarak kullanıcıyı oraya yönlendirebiliyor. Aynı zamanda yolcularla etkileşim kurarak kullanıcının planlarını destekleyebiliyor.

Peugeot döngüsel ekonominin bir parçası

Stellantis çözümlerine dayanan eksiksiz bir ekosistem oluşturmak, E-Lion projesinin bir diğer ayağını oluşturuyor. Stellantis grubu “4R” esasına dayanan bir Döngüsel Ekonomi iş kolu geliştiriyor: Yeniden Üretim, Onarım, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm. Peugeot, daha az malzeme ve daha fazla sürdürülebilir malzemeler kullanmasının yanı sıra, bunların ömrünü uzatarak ve kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülmelerini sağlayarak bu yaklaşıma öncülük ediyor.

Stellantis, Avrupa'da ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümünü sağlamak üzere bu konuda uzman olan Galloo ile ortak bir girişim yaparak Sustainera Valorauto'yu kurdu. Sustainera Valorauto, kullanılmış araçların toplanıp sökülmesi ve parçalarının da incelenmesini gerçekleştiriyor. Bu inceleme esnasında işe yarayan parçalar, yeniden pazarlanabilecek. Diğer parçalar geri dönüşümde ham madde olarak kullanılacak.

Ayrıca Stellantis, Orano ile Avrupa ve Kuzey Amerika’da özellikle elektrikli otomobil bataryalarının geri dönüşümü konusunda ortak girişime başladı.

1 / 2

Linda Jackson Peugeot CEO’su

Linda Jackson Peugeot CEO’su

“Günümüzde, Peugeot gibi bir markanın gelecek nesiller için daha sorumlu ve sürdürülebilir bir dünyaya her zamankinden daha fazla katkıda bulunması gerekiyor. Net Sıfır Karbon hedefimize ulaşma yolunda ilerliyoruz ancak oraya ulaşmanın farklı yolları var. Eğitimin daha sürdürülebilir bir dünyanın anahtarlarından biri olduğuna inanıyorum ve bu yüzden katkıda bulunmak istiyoruz.”

 

2 / 2

Peugeot E-Lion Day

Peugeot E-Lion Day

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.