otohaber_logo
Haberler
Peugeot Tırmanıyor
Dokuz dünya ralli şampiyonluğu sahibi Sébastien Loeb ve Peugeot Sport, 30 Haziran’da Pikes Peak Uluslararası Yokuş Tırmanışı’nda yarışacaklar.
Peugeot Tırmanıyor
Fransız sürücü Peugeot Sport tarafından özel olarak tasarlanarak hazırlanmış 208 T16 Pikes Peak'in direksiyonunda 4.301 metre rakımda son bulan dünyanın en yüksek yokuş tırmanışında yarışacak. Fransız takımı böylece 1988 ve 1989'daki zaferlerinin ardından, klasik Amerikan yarışına dönmüş olacak. Otomobilin dış tasarımı üretim modelininkini andırsa da, Peugeot 208 T16 Pikes Peak ünlü Amerikan yarışının kendine özgü ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış. Yarışmanın birincil "Unlimited" sınıfında, yani teknik bakımdan çok fazla serbesti tanıyan bir kategoride yarışacak 208 T16 Pikes Peak'te mühendisle, Indy 500'den sonra ABD'nin en eski yarışı ve son derece kıvrımlı, yüksek rakımlı parkuru nedeniyle benzersiz bir kokteyl olan bu efsanevi yarışmanın belirgin özelliklerine uygun değişiklikler yapmış. Bununla birlikte, Peugeot 1988 ve 1989'da sırasıyla Ari Vatanen ve Robby Unser ile ardı ardına zafer kazanan 405 T16 ile "Bulutlara Yarış" adı verilen yarışta kazandığı kayda değer deneyime güveniyor. Vatanen'in yankı yaratan başarısını kutlamak için çekilmiş "Climb Dance" filminden çok etkilenenler arasında Sébastien Loeb de var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.