otohaber_logo
Haberler
Pirelli 2013 Motorsporları Sezonu İçin Start Verdi
Amerika’dan Uzakdoğu’ya kadar dünya çapında 40 ülkede 250’den fazla şampiyonaya lastik sağlayan Pirelli, Milano’da gerçekleştirdiği lansmanıyla 2013 yılında tüm şampiyonalarda kullanılacak olan lastiklerini tanıttı.
Pirelli 2013 Motorsporları Sezonu İçin Start Verdi
Pirelli'nin dünya çapındaki motorsporları faaliyetlerinin 2013 perde arkası, Milano'nun tarihi Bicocco bölgesindeki, şirketin merkezinde görücüye çıktı. Bu etkinlik için Pirelli, PZero, Cinturato, Scorpion ve Diablo yarış lastiklerinin tasarlanıp geliştirildiği ve dünyadaki en ileri robotlaştırılmış lastik üretim teknolojisinin yer aldığı laboratuvarlarının kapılarını da uluslararası medyaya açtı. Pirelli'nin 2013 motorsporları programları ve stratejileri, Pirelli'nin Başkan ve CEO'su Marco Tronchetti Provera, Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery ve Motorsporu Motosiklet Direktörü Giorgia Barbier'in ev sahipliğinde tanıtıldı.Pirelli'nin Formula 1 lastikleri ürün yelpazesi bu sene gerçekten de bir devrim geçiriyor. 2013 sezoununda PZero slik lastikleri ve ıslak zemin Cinturato lastikleri, yeni yapıları ve daha yumuşak bileşenleriyle dikkat çekiyor. Pirelli bu yeni bileşenli lastikleriyle her GP için en azından iki pit spot sağlamak ve bu şekilde geçişleri arttırarak daha da iyi bir gösteri ortaya koymayı amaçlıyor. PZero slik lastikler daha da gelişmiş performansa sahip olmasının yanı sıra, tur başına 0.5 saniye kadar daha hızlı. Lastiklerin farklı bileşenleri arasındaki performans farkı yarım saniye olmakla birlikte, her yarışta farklı hızlar ve farklı yarış stratejisinin sağlanması hedefleniyor. Bu yılki en belirgin değişiklik ise yanaklarında turuncu renk alan sert PZero lastiklerinde gerçekleştirilmiş.Her yarış hafta sonunda yaklaşık 100 takım Pirelli lastikleri ile yarışılıyor ve bunlar arasında Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati, Honda, Ducati, Aston Martin, Porsche, Mercedes-Benz, Audi ve BMW gibi markalar var. Formula 1 ve Superbike'ta olduğu gibi Pirelli'nin merkez ofisi Milano'dan 100 kişilik bir ekip, her yarış haftasonunda takımlara destek olarak yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Pirelli Formula 1 ekibi, 52 kişiden oluşuyor ve ayrıca 11 kişi de GP2 ve GP3 serilerinde görev alıyor. Superbike'ta ise 30 kişilik bir ekip çalışıyor. Pirelli aynı zamanda Ferrari Challenge, Lamborghini Super Trofeo ve Maserati Trofeo, GP serileri, Brezeilya Stock Car, GT serileri gibi en prestijli şampiyonalarına da lastik sağlıyor.Pirelli'nin motorsporları aktiviteleri aynı zaman pistte görevli olan ekibin haricinde kimyagerler, fizikçiler ve mühendislerden oluşan Almanya, Brezilya, Türkiye ve Çin'deki Ar-Ge merkezlerinde çalışan 1000 kişilik bir ekipten oluşuyor. Milano'da bulunan 400 mühendisin 150'si Formula 1 için çalışırken, Pirelli'nin tüm Formula 1 lastikleri İzmit Fabrikasında üretiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.