otohaber_logo
Haberler
Pirelli'den yeni çevreci SUV lastiği
Pirelli’nin çevre dostu Cinturato serisi Scorpion Verde ile daha da genişliyor. İlk çevre dostu SUV lastiği özelliğini taşıyan Scorpion Verde, nisan ayında ülkemizde satışa sunuluyor.
Pirelli'den yeni çevreci SUV lastiği



Pirelli, Barselona'da SUV ve crossover gibi yüksek çevresel etkiye neden olan araçlar için geliştirilen ilk yüksek performanslı çevre dostu lastik Scorpion Verde'yi tanıttı. Avrupa Birliği ülkelerinde CO2 emisyonunun önemli hale gelmesiyle hem araç üreticileri, hem de lastik firmaları artık daha çevreci olmaya ve bu alana yatırım yapmaya başladılar. Lastik firmalarının önemli üreticilerinden Pirelli de bu markaların önde gelenlerinden biri. Pirelli, 2008 yılında Cinturato serisinin P4 ve P6 desenlerinin yeniden üretilmesiyle başlayan çevre dostu lastik sınıfına, çevreye en zararlı sınıfl ardan biri olan SUV'lara yakıt tüketimi ve emisyon konusunda destek veren Scorpion Verde ile katılıyor. 2009 yılında da orta ve büyük sınıf otomobiller için geliştirilen ilk çevre dostu lastik olan Cinturato P7 dahil edilmişti.

Pirelli Scorpion Verde iki yönlü bir amaca sahip. Birincisi doğanın dengesine katkıda bulunması ve tüm SUV ve Crossover araç segmentlerindeki tüketimi azaltmaya yardım etmesi. İkincisi ise araştırmalara göre tüm otomobil kullanıcıları arasında çevreyi koruma isteği en yüksek olduğu gözlemlenen bu tür araç sürücülerine güvenlik ve konfor sağlaması. Scorpion Verde sahip, olduğu yeni bileşenleri ve yeni yapısı ile tüm lastik ömrü boyunca azaltılmış emisyon, azaltılmış gürültü seviyesi, yakıt tasarrufu, kısaltılmış fren mesafesini ve konforu sağlıyor. Ayrıca düzenli lastik aşınma özelliğine sahip olan Scorpion Verde'nin dayanıklılığı da standart lastiklere oranla arttırılmış. Lastik profili, son teknolojik materyallerin kullanımı, enerji kaybında azalma gibi özellikleri sayesinde yakıt tüketimi ve zararlı madde emisyonu azaltılmış olan Scorpion Verde, yüzde 20 oranında azaltılmış dönme direncine sahip. Ayrıca yüzde 10 daha az hammadde kullanılarak tasarlanmış olması sayesinde daha hafif.

Pirelli Scorpion Verde'nin insan sağlığına zararlı olan ve kentsel çevre kirliliğinin başlıca nedenlerinden biri olan aromatik yağlardan arındırılmış olması çevre dostu olması özelliğini ortaya çıkarıyor. Bu lastik, benzin tüketiminde şehir içi sürüşlerde yüzde 3.9'luk, otoyol ve şehiriçi kullanımının ortalamasında yüzde 3.4'lük bir tasarruf sağlarken toplamda yüzde 30 oranında azaltılmış gürültü seviyesine denk gelen akustik konforu da sağlıyor. Scorpion Verde gelişmiş bir frenleme, ıslak yüzeylerde daha iyi bir yol tutuş ve kontrolü, ekolojik özelliklerle birleştiriyor. Bileşiminde son teknoloji ürünü yeni materyallerin kullanılması, yol şartlarına kolay uyum sağlayan son teknoloji eseri nano-içerik, en iyi performansı sağlayacak şekilde farklı materyallerin kullanımını sağlayan doku gibi birçok faktör bu sonuçlara katkıda bulunmuş. Özellikle Scorpion Verde üç faktörün kombinasyonu sayesinde ıslak zeminde güvenli sürüşü garantileyecek şekilde geliştirilmiş. Yüksek su tahliyesi için dört derin boylamasına kanaldan oluşan taban deseni, ıslak yüzeylerde daha iyi yol tutuş sağlaması için tasarlanan yenilenmiş bileşenleri ve asfalt şartlarında en iyi yol tutuş için güçlendirilen yanaklar mevcut. Nisan sonunda ülkemizde de satışa sunulacak Scorpion Verde'yi Volkswagen Touareg, orijinal ekipmanı olarak kullanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.