otohaber_logo
Haberler
Porsche'de turboya doymayanlara
Doyumsuz Porsche kullanıcıları için Alman markanın sunduklarının sınırı yok diyebildiğimiz 911 Turbo S, 911 Turbo’ya göre 30 HP daha fazlasını sunuyor.
Porsche'de turboya doymayanlara


500 HP gücünde ve 0-100 km/s hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlayan bir otomobil kime, nasıl yetmez anlamak mümkün değil ama anlaşılan Weissach'ın büyücüleri için bu bile yeterli değil. Evet, doğru duydunuz "Turbo S" daha da fazlasını isteyenler için geliştirildi. Porsche, "Turbo S" ismini daha önceki 993 ve 996'da sınırlı sayıda ürettiği modeller için kullanmıştı. Ama bu defa üreticinin belirttiğine göre Turbo S kendi başına bir model olacak ve 997'nin son iki üretim yılında Turbo'ların en güçlü versiyonu olarak yollarda cirit atacak. Otomobil, gücünü 911 Turbo'nun 3.8 lt'lik boxer 6 silindirli motorunun 530 HP gücüne yükseltilmiş bir versiyonundan alıyor. Maksimum torksa 650 Nm'den 700 Nm'ye yükselmiş. Bu değerlerle Turbo S, 0-100 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasınıysa 10.8 saniyede gerçekleştirirken, maksimum hız 315 km/s olarak açıklanıyor. Bu performans artışlarına karşın ortalama yakıt tüketim değeri 11.4 lt/100 km ile Turbo'yla aynı. Turbo S, Turbo'da opsiyon listesinde yer alan donanımları standart olarak sunuyor. Güç, çift kavramalı PDK şanzıman aracılığıyla 4 tekerlekten çekiş sistemine aktarılıyor, ayrıca PVT adı verilen tork yönlendirme sistemi, PSM (stabilite kontrol sistemi) ve kilitli diferansiyel standart donanımda. PCCB adı verilen karbon-seramik frenler, daha fazla ayar seçeneği sunan spor koltuklar, Sport Chrono Paketi, aktif viraj farları ve 19 inçlik RS Spyder jantlar yine Turbo S'in artıları arasında. Mayıs ayında Avrupa'da satışa sunulacak olan Turbo S, coupe ve cabrio olmak üzere iki karoser seçeneğiyle bayilerdeki yerini alacak. Fiyatların 911 Turbo'dan daha pahalı olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.