otohaber_logo
Haberler
Porsche Taycan Nürburgring'de rekor kırdı
Porsche Taycan Turbo S, sahip olduğu performans kitiyle Nürburgring'i 7 dakika 33 saniyede tamamlayarak pisti bugüne kadar en hızlı şekilde geçen ilk seri üretim tam elektrikli otomobil oldu.
Porsche Taycan Nürburgring'de rekor kırdı

Porsche Taycan Turbo S modeli, Nürburgring'de yeni bir rekora imza attı. Porsche geliştirme pilotu Lars Kern, Taycan Turbo S ile bir turu 7 dakika 33 saniyede tamamlayarak Nürburgring Nordschleife pistindeki en iyi turu elde eden seri üretim elektrikli otomobil oldu. Güvenlik kafesi ve özel yarış koltukları haricinde tamamen standart üretime uygun ve seri üretim ile aynı ağırlığa sahip modelde, yeni performans kiti ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) yer alıyor. Almanya'nın Eifel bölgesindeki 20,8 kilometrelik pistte yeni rekor tur zamanı, noter tarafından onaylanırken, TÜV Rheinland yetkilisi de rekor kıran otomobilin standart üretim bir model olduğunu onayladı.



21 inç RS-Spyder tasarım jantların yanı sıra, artık Taycan modeller için de sunulan Pirelli P Zero Corsa lastikler yer alıyor ve bu araçta performans kiti de bulunuyor. Porsche Tequipment tarafından sunulan Performans kiti şu anda sadece Almanya'da 2023 model Taycan Turbo S için sunuluyor. Taycan Turbo S modeli 625 HP güce sahip ve performans kitiyle birlikte aracın gücünün 761 HP'ye ulaştığı belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.