otohaber_logo
Haberler
Prius Türkiye'de
Dünyanın en çok satan hibrid otomobili unvanını hala muhafaza eden Toyota Prius, üçüncü nesliyle nihayet ülkemizde Toyota showroomlarındaki yerini alıyor.
Prius Türkiye'de


Son dönemde tavan yapan çevreci hibrid otomobil kavramının öncüsü ve yaratıcısı sayılan Toyota Prius, kısa bir süre önce yenilenen üçüncü nesliyle kasım ayı itibareyle Türkiye'de de satışa sunuluyor. 1997 yılında yollara çıkan ilk neslinden bu yana 1.5 milyon seviyesindeki toplam satışlarıyla gelmiş geçmiş en çok satılan hibrid otomobil olan Toyota Prius'ta, üç farklı sürüş modu sunuluyor. 50 km/s'ye kadar EV modunda, sadece elektrik motorunun gücüyle hareket edebilen Prius, karbondioksit ve NOx salım seviyesini 0'a indirirken, sessiz sürüş bir sunuyor. ECO modunda yakıt tasarrufu öncelikli bir sürüş karakteri sunan Prius, POWER modunda ise motorun potansiyelinin tamamını daha fazla performans için kullanıyor. Prius'ta bulunan Ekosürüş monitörü ile sürüş sırasındaki yakıt tüketimini kontrol etmek ve tasarrufu arttırmak da mümkün. Prius'ta standart olarak sunulan gösterge panelinin üst kısmında yer alan head-up display sürücünün gözünü yoldan ayırmadan araçla ilgili önemli verileri takip edebilmesini sağlıyor. Toplamda 136 HP güç üreten 1.8 lt'lik benzinli motor ve elektrik motorundan oluşan hibrid sisteminin can verdiği Prius'un ortalama yakıt tüketimi 3.9 lt/100 km iken, CO2 salınımı 89 g/km. Kasım ayının ortasından itibaren Toyota Plazalar'da yerini alacak Prius'un Elegant versiyonu 41.800 Euro ve Premium versiyonu 49.300 Euro anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulacak. Toyota, kasım ayına özel 1.000 ile 2.000 TL arasında değişen indirim kampanyası düzenliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.