otohaber_logo
Haberler
Renault'dan lüks atak
2010 yılında yollara çıkan Samsung SM5 modelinin tek yumurta ikizi olan Renault Latitude, 2011’in ilk aylarında Türkiye’de de satışa sunulacak ve bu kez üst orta sınıfta Renault’nun daha başarılı olması için çalışacak.
Renault'dan lüks atak


Üst orta sınıfta neredeyse 20 yıldır aradığını bulamayan Renault, makus talihini yenmek için artık işi biraz daha sıkı tutup geleneksel bir yol izliyor. Radikal tasarımlı Vel Satis'in üretiminin sona erdiği 2009 yılından bu yana amiral gemi olarak Laguna'yı tayin eden Fransız üretici, 2010 Moskova Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergileyeceği yeni üst orta sınıf modeli Latitude'te yeni bir tasarım felsefesi kullansa da, dikkatlice bakıldığında Laguna'dan yoğun detaylar kullanıldığını görmek mümkün. Büyük ön ızgarası ve ince farlarıyla Renault'nun güncel model ailesinden oldukça farklı görünen yüzü takip eden motor kaputunun oldukça uzun tutulduğunu ve büyük hacimli motorlar için yeterli alanın sunulacağını söylemek mümkün. Profi lden bakıldığında kapıları ve C sütununun kıvrımlı yapısıyla orta sınıf Laguna'yı hatırlatan Latitude'ün stoplarındaysa Lexus LS Serisi'ni andıran bir tasarım benimsenmiş. 4.89 metrelik uzunluğuyla Mercedes-Benz E Serisi'nden bile uzun olan Latitude'te, Laguna'dan tanıdığımız 2.0 lt'lik dizel ve benzinli güç üniteleri görev yapacak. İç mekanında Laguna'yı hatırlatan Latitude'ün zengin bir donanım paketine sahip olacağını açıklayan Renault, bunun ilk ipuçlarını üç bölgeli iyonizerli klima sistemi, masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu, Bose Premium ses sistemi gibi özelliklerle sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.