otohaber_logo
Haberler
Renault Türkiye Planlarını Duyurdu
Renault, 2027 yılına kadar Bursa’da bulunan fabrikasında üreteceği yeni modellerini ve yatırım planlarını duyurdu.
Renault Türkiye Planlarını Duyurdu

Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" kapsamında, Türkiye'nin iç pazarında ve ihracatında birinci sıraya yerleşmek istiyor. Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027 yılına kadar 4 yeni Renault modeli üretilecek. Bu modellerden üçü küçük sınıf ve biri kompakt sınıf SUV segmentinde olacak. SUV ailesinin ilk modeli Renault Duster olacak. Duster, hibrit motor seçeneğiyle 2024 yılının ikinci yarısında Türkiye'de satışa sunulacak. Uluslararası Oyun Planı 2027" kapsamında 2025 yılına kadar Bursa’daki AR-GE merkezinde çalışan mühendis sayısı 500’e ulaşacak, bu AR-GE ekibinin 2022 yılına göre iki katına çıkması anlamına geliyor. Bu artış, yerel mühendislik yetkinliklerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Renault Group, 2026 yılına kadar OYAK Renault fabrikasında yeni bir modüler platformu da hayata geçirmeye odaklanıyor. Bu platformun, çok çeşitli güç aktarma organları teknolojileriyle uyumlu olacağı belirtiliyor. Halihazırda üretimin yüzde 75'ini Avrupa'ya ihraç eden OYAK Renault fabrikasının 2027 yılına kadar dünya ülkeleri için küresel bir ihracat merkezi olmasını hedefleyen Renault, modellerini 50'den fazla ülkeye ihraç edecek. Ayrıca Türkiye'deki satışların da üçte birinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefliyor. Bu planlar kapsamında Renault Group, OYAK ile birlikte 400 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yaparak yeni model ve motor üretimine başlamayı planlıyor.

Renault CEO’su Fabrice Cambolive

“Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Renault ve OYAK birlikte 7,5 milyondan fazla otomobil üretti ve Türkiye'deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor. “Uluslararası 2027 Oyun Planı” için Türkiye en önemli merkezlerimizden biri olarak büyük rol üstleniyor. Hedefimiz Türkiye'de pazar lideri olmak, markamızı yeni ürünlerle güçlendirmek, özellikle SUV segmentinde güçlü bir varlık geliştirmek, hibrit ve elektrikli araçlara dayalı bir elektrifikasyon stratejisi uygulamaktır. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz.”

Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek

“Bugün, 2027'den önce 4 yeni Renault modelini, Bursa Oyak Renault Fabrikamızda yerlileştirmeyi planladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yeni otomobillerden biri Renault Duster’ı 3 adet SUV modeli izleyecek. Renault olarak bu yeni ürünlerle Türkiye'de B (küçük) ve C (kompakt) sınıf SUV segmentlerinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayan bir ürün yelpazesi sunarak liderliğimizi daha da pekiştireceğiz. "Verimli bir sanayi merkezi inşa etmek için Bursa fabrikamızın endüstriyel varlığı büyük önem taşıyor. Oyak Renault fabrikası, Türkiye'nin en büyük binek otomobil üretim kapasitesine sahip ve yeni modüler platformunun 2026 yılına kadar devreye alınmasıyla, bir adım daha ileriye gidiyoruz. Esnek ve son derece verimli olan bu platform, çok çeşitli güç aktarma mekanizması teknolojilerini barındırıyor. Toplam uzunluğu 4 ile 5 metre arasında değişecek modellerde 2,6’dan 3 metreye kadar 4 farklı dingil mesafesi olan araçların geliştirilmesi sağlanıyor.

MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş

“Bugün, 2024 yılından itibaren Türkiye'de yerlileştirmeyi planladığımız 3 SUV arasından ilki olacak yeni Renault Duster'ı duyurmak istiyorum. Yeni Renault Duster’ın, Duster modelinin başarı hikayesini sürdüreceğine eminim. Gerçek bir ikon olan Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Yeni Duster, önceki nesillerinin başarılı kılan tüm özelliklerini koruyor. Duster ve yeni SUVlarla birlikte, Renault markası tam bir SUV yelpazesine sahip olacak. Yeni Duster “Uluslararası 2027 Oyun Planı”nın temel önceliklerinden biri olan hibrit teknolojiyle kullanıcılara buluşacak. Duster, 2024'ün ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak. “Türkiye'deki otomotiv pazarında lider olma taahhüdümüzü yerel üretim ve elektrikli araçlar sunarak teyit ediyoruz. Yeni ürün yelpazesi ve SUV modellere odaklanma, işimize ve Renault markasının başarısına eşi benzeri görülmemiş bir ivme kazandıracak. OYAK ve Renault’nun güçlü ortaklığının hem ülke ihracatına sağlayacağı katkı hem de iç pazarı destekleyecek bu stratejisi; tüm sektörümüz adına umut verici bir adım. En büyük destekçimiz OYAK’a ve çok değerli Renault üst yönetimine her zaman bize verdikleri sonsuz destek adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

1 / 2

Renault Duster

Renault Duster

2 / 2

Renault Yöneticileri

Renault Yöneticileri

MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş, Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek ve Renault CEO’su Fabrice Cambolive

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.