otohaber_logo
Haberler
Renault zor durumda
Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, geçtiğimiz yılki Singapur Grand Prix’ye yönelik soruşturmanın, hem Nelson Piquet, hem de Renault aleyhine ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Renault zor durumda

FIA, geçtiğimiz haftasonu ortaya çıkan iddiaların ardından, Piquet'nin geçtiğimiz yıl Singapur'da, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun yarışı kazanabilmesi için kasıtlı olarak kaza yapmasının istenip istenmediğini araştırıyor. Bu iddianın neden şimdi gündeme geldiği veya bu iddiayı ortaya kimin attığı bilinmiyor ancak FIA, geçtiğimiz yılki yarışta yaşananları yeniden gözden geçirdiğini ve bir soruşturma başlattığını duyurdu. Ecclestone da, kendisinin ve federasyonun iddiayı ciddiye aldığını belirterek, "FIA, Nelson hakkındaki iddialara yönelik bir soruşturma başlattı. Bu, doğru mu yalan mı bilmiyorum. Fakat eğer doğruysa, Nelson epey bir sıkıntıda demektir. Ben size git bir banka soy desem, sonra yakalansanız, 'Ama bunu yapmamı Bernie söyledi' diyemezsiniz" şeklinde konuştu. FIA'nın iddiaları kanıtlayacak doğrultuda delillere ulaşması durumunda muhtemelen konu Dünya Motor Sporları Konseyi'nde masaya yatırılacak. Konseyin Renault'yu suçlu bulması halinde, Renault'ya uyarı cezasından, şampiyonadan mene kadar çok çeşitli cezalar verilebilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.