otohaber_logo
Haberler
Rolls-Royce'un ilk tam elektrikli modeli olan Spectre tanıtıldı
Tanıtılan Rolls-Royce Spectre’de 585 HP gücünde elektrikli motorun görev yapacağı ve menzilinin 520 km olacağı tahmin edilirken bu aracın 2023 yılı son çeyreğinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor
Rolls-Royce'un ilk tam elektrikli modeli olan Spectre tanıtıldı

Rolls-Royce'un uzun zamandır test ettiği ilk elektrikli modeli olan Spectre, sonunda resmi olarak tanıtıldı. 2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil üretmeyi planlayan İngiliz markanın ilk tam elektrikli model olan Spectre şimdiye kadar üretilmiş en büyük Rolls-Royce ızgarasına sahip ve coupe tasarımlı iki kapılı bu aracın 0,25 cd aerodinamik sürtünme katsayısı bulunuyor. Ayrıca ızgara 22 tane LED ile aydınlatılıyor.

Alüminyum karosere sahip olan 2.975 kg'lık bu aracın uzunluğu 5453 mm ve dingil mesafesi 3210 mm olarak açıklandı.

Bu araçta görev yapan elektrikli motor 585 HP güç ve 900 Nm tork üretiyor. Menzili 520 km olan Spectre modelinin 0-100 km/s hızlanmasının 4,5 saniye olduğu belirtiliyor.

Geriye doğru açılan kapıların her birinde 4796 LED yıldızlı Starling Doors seçeneği yer alıyor. Bu özellik Rolls-Royce tarihinde bir ilk olarak da öne çıkıyor. 2023'ün son çeyreğinde yollara çıkması planlanan Spectre modelinin fiyatının Cullinan ile Phantom arasında olacağı söyleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.