otohaber_logo
Haberler
Samiye Morkaya TV'de Hatırlandı
Türkiye'de mesleklerin ilk kadın temsilcilerinin hayatlarının konu edildiği "Nisvan Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" belgeselinde, ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Morkaya'yı, Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erenkul canlandırdı.
Samiye Morkaya TV'de Hatırlandı
Hatırladığımız sürece hiç kimse gerçekten gitmiş sayılmaz, sloganıyla kısa süre sonra TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan "Nisvan, Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" belgeseli, aralık ayının son haftasında düzenlenen bir gala gecesiyle tanıtıldı. Belgeselde, hayatları anlatılan özel isimlere ve hayatta olmayan isimlerin ailelerine onur ödülü verilirken, isimleri canlandıran oyunculara da teşekkür plaketi verildi. Türkiye tarihi için çok özel isimlerin hayatlarının anlatıldığı belgesel filmde, Türkiye'nin ilk kadın otomobil yarışçısı olan Samiye Morkaya'yı, Türkiye'nin en genç bayan ralli şampiyonu olan Burcu Berkut Erenkul canlandırdı. Belgeselde, oyuncuların canlandırdıkları karakterlere benzerliği büyük dikkat çekerken, Burcu Burkut Erenkul'un gerçek bir yarışçı olarak Türkiye'nin ilk kadın yarışçısı Samiye Morkaya'yı canlandırmış olması büyük ilgi gördü. Plaketini, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan alan Burcu Burkut Erenkul, "Böylesi güzel ve değerli bir projede olmaktan gurur duyuyorum. Ben bir oyuncu değilim ama böylesine önemli bir karakteri canlandırırken hiç zorlanmadım çünkü tamamen kendi yaşadıklarımı ve hissettiklerimi ortaya koydum. O dönemde erkekleri geçerek yarış kazanmış biri olan Samiye Morkaya'yı canlandırmak benim için büyük bir onurdur" diyerek gururunu dile getirdi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.