otohaber_logo
Haberler
Mercedes E Serisi’ne EuroNCAP’ten 5 yıldız
Mercedes E Serisi, EuroNCAP’ten 5 yıldız almayı başardı.
Mercedes E Serisi’ne EuroNCAP’ten 5 yıldız

Avrupa'da güvenlik otoritesi olarak gösterilen Belçika merkezli EuroNCAP'in son testlerinde E Serisi de vardı. E Serisi, önden çarpışmalarda kabin sağlamlığını korudu. Dummy'ler hem yolcunun hem de sürücünün diz ve uyluğuna iyi koruma sağladığını kaydetti. Yan bariyer testinde E Serisi, maksimum puan almayı başardı. Yandan direk çarpışmasında, göğüs bölgesine yeterli, diğer vücut bölgelerine ise iyi koruma sunan E Serisi, kamçı testinden de iyi puan lamayı başardı.

Çocuk güvenliği

Önden çarpışmalarda 6 ve 10 yaş dummy'ler iyi koruma elde edildiği kaydetti. Yandan bariyer çarpışmalarında vücudun kritik bölgelerine iyi koruma sağlandı.

Yaya koruması

E Serisi'nde bulunan aktif motor kaputu, çarpışma sırasında hızlı bir şekilde arka kısımdan kalkar, böylece deformasyon alanını genişletir ve bir yayanın yaralanma riskini azaltır. E Serisi'nde bu sistem düzgün bir şekilde çalıştığı ortaya konuldu. Çarpışma sırasında yayanın kafasına iyi koruma sağlandığı kaydedildi. Dummy'nin bacaklarına da iyi koruma sağlayan yeni E Serisi, tüm alanlarda leğen kemiği korumasında kötü sonuç elde etti.

Güvenlik yardımcıları

E Serisi'nde ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri ikazı standart olarak sunuluyor. Ayrıca, hız sınırlayıcı da standart. Acil frenleme sistemi ise tüm koşullarda çok iyi çalıştığı gözlemlendi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.