otohaber_logo
Haberler
Sezon Yine Loeb'le Başladı
Geçtiğimiz haftasonu koşulan Monte Carlo Rallisi ile 2013 motorsporları sezonu başladı. Yine zorlu, karlı ve soğuk geçen rallide sonuç değişmedi ve zirvedeki isim Sebastien Loeb oldu.
Sezon Yine Loeb'le Başladı
Bu sonuçla beraber Fransız Sebastien Loeb, kariyerinin 7'nci Monte Carlo Rallisi zaferine ulaştı. Daha önce bu sezon yalnızca 4 yarışta mücadele edeceğini açıklayan 38 yaşındaki Loeb, İsveç, Arjantin ve Fransa rallilerinde de direksiyon başına geçecek.
Yarışın ilk etabında, ralli tarihine geçen Ogier-Ingrassia ikilisi, ilk kez bir WRC ayağında start alan Volkswagen Polo R WRC ile en iyi zamana imza attı. Yarış liderliğini ikinci etapta eski takım arkadaşı ve en büyük rakibi Loeb'e devreden Ogier, ralliyi 2'nci sırada tamamladı. Daniel Sordo da, risk almadan finiş hedefli yarıştığı Monte Carlo'da üçüncülüğün sahibi oldu. Citroen pilotu Hirvonen dördüncü, DS3 WRC ile özel katılımcı olarak yarışan Bryan Bouffier beşinci, Katar M-Sport pilotu Mads Ostberg altıncı, Ford Fiesta WRC ile özel katılımcı olarak yarışan Martin Prokop'sa yedinci sırada finişe ulaştı. Monte Carlo'da Sebastien Loeb, starttan hemen sonra, yarışı izleyen 3 seyircinin durdukları yerden etabın içine düşmesi ve yaralanması sonucunda iptal edilen 16'ncı etabı, 22:08.8 dakika, genel klasmanı ise 5:18:57.2 saatlik süresiyle lider tamamladı. Önceki iki etaptan 14'üncü etabı, Fransız Bryan Bouffier, 15'inci etabı, İspanyol Daniel Sordo kazanmıştı.
Volkswagen pilotu; Jari Matti Latvala da Polo WRC ile ilk yarışında alışıldığı üzere hüsran yaşadı ve ilk 5'e girebileceği rallinin 14'üncü özel etabında yaptığı kazayla aracına ağır hasar verdi. Aynı şekilde M-Sport Ford sürücüleri Novikov, Neuville ve Hanninen de kaza yapıncaM-Sport Ford tek tesellisini 6'ncı sırada tamamlayan Mad Ostberg'de buldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.