otohaber_logo
Haberler
Simge Ergun Camgözoğlu
Geçtiğimiz aylarda pazara sundukları yeni Ultimate 95 oktan benzin ile rekabette elini güçlendiren BP’nin bu ürünü en iyi anlatabilecek yetkilisi Simge Ergun Camgözoğlu, her aşamada markalarının daima en fazlasını sunmayı hedeflediklerini belirtti.
Simge Ergun Camgözoğlu

BP kaç yıldır Türkiye'de?

98 yıldır Türkiye'de hizmet veriyoruz.

BP son dönemde neler yapıyor?

BP geçen yıl "Babadan oğula" konseptine ait bir reklam kampanyası düzenledi. BP Club kartımızın tanıtımlarını yapıyoruz. Bu bir sadakat programı. "Daha Fazlası" sloganlı en son reklam kampanyamız çok beğeniliyor. Sadece reklamlarımızla değil ürünlerimizle de hareketli günler geçiriyoruz. Bunların en önemlisi BP Ultimate ürünlerimizin en son halkası olan 95 oktanlım kurşunsuz benzinimiz. 2005 yılında BP Ultimate dizelimizi tanıtmıştık. Artık sıra benzinde. 100 oktan benzini artık satmıyoruz çünkü tercih edilmiyor. İstasyonlarımızdaki servis kalitemizle ilgili de ardı arkası kesilmeyen iyileştirmelere devam ediyoruz.

BP Club Kart ile ilgili dikkat çekici ne tür özellikler var?

Rakip kartlara göre daha az puan ile daha fazla hediye kazanabilme imkanı sunuyoruz. Tüketici olarak gerçek anlamda sahip olunabilecek puanlar ve hediyeler söz konusu. Yakın zamanda kart ile ilgili hayatınızı kolaylaştıracak çözümlerimiz olacak. Sektörün önde gelen perakendecileriyle işbirliklerimiz var. Bunlara katılım çok yüksek. BP Club Kartı bir yaşam stili. Aktif kullanıcı sayımız 400.000 civarında.

BP Ultimate 95 oktan kurşunsuz nasıl ortaya çıktı?


Yaptığımız araştırmalarda en fazla istek, performans artışına yönelik ancak ekonomi de sağlayan bir yakıt olması yönündeydi. Motoru koruyan bir yakıt olması, bakım masrafl arınızı da düşüreceğinden tercih edilebilir bir yakıt olmasını sağlıyor. Motoru temizleyerek kurum oluşumunun önüne geçiyor ve ilk günkü performansa ulaşmanız hedefl eniyor.

Neden akaryakıtımızı BP'den almalıyız?

BP'nin güvenilir imajı, rakamsal olarak tasarruf sağlayacağınızı iddia etmekten çok daha değerlidir. Biz, yaptığımız testlerde Ultimate yakıtlarımızın, önceki yakıtlardan daha fazla performans ve ekonomi vadettiğini söyleyebiliyoruz. Denediğiniz zaman BP'nin yakıtlarının rakipleri karşısında en iyisi olduğunu göreceksiniz. Her türlü yakıtı inceliyoruz ve ulaştığımız sonuçlar bu yönde.

Her istasyonunuzda aynı yakıt kalitesini sağlayabiliyor musunuz?

Akaryakıt kalite kontrolümüz sayesinde her istasyonumuzda aynı yakıtı bulabilirsiniz. Bu alanda da yeniliklerimiz var. Mobil laboratuarlarımız sayesinde çok daha fazla sayıda kontrolü çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 2003 yılından beri Ultimate ile ilgili çalışıyoruz. Her ay en az bir kere olmak üzere 430 istasyonumuzu denetliyoruz. 7 araçtan oluşan bir fi lomuz var. Marker uygulaması sayesinde bayilerimizdeki akaryakıtın içinde farklı bir karışım varsa bunu algılarız ve gerekirse o bayi ile olan ilişkimizi keseriz. Yakıt depolarındaki suyu da denetlemek büyük önem taşımaktadır. Depolar illa ki temiz olmalıdır ve yakıta su karışmamalıdır. Bizden yakıt alıp şikayet eden bir kişi olduğunda bu denetimlerin faydasını görüyoruz. Diyelim ki biri bizden yakıt aldı ve hemen sonrasında aracının teklediğini iddia etti. Mobil laboratuarlarımız hemen devreye girerek servisteki aracın yanına gidiyor.

Neden servislere gitmeyi tercih ediyorsunuz?


Bu tür sorunlar genellikle servislere gidildiğinde ortaya çıkar, ya da servise gitme sebebi bu sorunlardır. Servisler de direkt akaryakıt firmalarını suçlarlar. Mobil laboratuarlarımız sayesinde servisteki aracın deposundaki akaryakıtı hemen inceleyerek bizim olup olmadığını tespit edebiliyoruz.

Her şikayete gidiyor musunuz?

Elbette. Buna yetişebilecek güçteyiz. Türkiye'de akaryakıt kalitesinden kaynaklanan sorunlardan ötürü servisler akaryakıtçıları, akaryakıtçılar da servisleri suçlarken, bir taraftan da enjektör sorunlarından dolayı bu üreticiler de konuya dahil oluyorlar ve tüketici bu üçgen arasında mağdur oluyor. Bu tip bir sistem kurmanızın sebebi tüketicinin sorununu çözmeyi hızlandırıyor o zaman. Elbette. BP'deki kontrol mekanizması sayesinde bizden akaryakıt alan bir aracın, akaryakıttan dolayı bir sorun yaşaması halinde süreci tamamen döküm olarak inceleme şansımız var. Mobil ekiplerimizin amacı da böyle durumların oluşmasını engellemektir. BP'de yakıttan dolayı bir sıkıntı olması oldukça zor. Tüpraş'tan pompaya kadar her aşamada kontrol en üst düzeyde. Her istasyondaki tank seviyesini uydudan takip ediyoruz. Bu da aslında teknolojimizin fazlalığı demek.

Yaklaşık 2 aydır piyasada olan BP Ultimate 95 oktan kurşunsuz satışlarınız nasıl gidiyor?

Gayet iyi seviyede. 97 oktandan çalabileceğinden endişelendik ancak böyle bir durum olmadı.

Dizel-benzin oranınız nasıl?


Yüzde 70 dizel iken yüzde 30 oranında benzin satıyoruz. Ticari araçların haricinde tüketici trendleri de değişti. Binek dizellerin oranındaki artış dizelin payını arttırmasını sağladı. BP Ultimate yakıtlarının motoru temiz tutmasının bir başka yüzü olan emisyonlardan Türk tüketicisinin henüz pek haberi yok gibi. Emisyon değerleri Türkiye'de aktif hale geldiğinde yakıtlarınız daha iyi algılanacak sanırım. Şu an için emisyonlara dayalı
bir vergi sistemimiz olmadığından, BP Ultimate'ın faydaları arasındaki temizleme özelliği gerektiği kadar dikkat çekici olmayabilir. Ancak şöyle düşünelim. Önümüzdeki yıllarda emisyonlara dayalı bir vergi sistemi geldiğinde ve sizin aracınızın emisyon değerleri standartları karşılayamadığında yüksek bir masraf ile karşı karşıya kalacaksınız. Oysa; BP Ultimate gibi bir yakıt kullanmış olsaydınız, aracınızın emisyon değerleri neredeyse ilk günkü gibi kalacağından gereksiz bir masrafı önleyebilecektiniz. Ne yazık ki yakıtımızın çevreci yönünüz vurgulamıyoruz, çünkü yaptırım yok.

BP Ultimate'ın fiyatı önceki yakıtlardan farklı mı?


BP Ultimate sağladığın onca faydaya rağmen öncesiyle aynı satış fiyatına sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.