otohaber_logo
Haberler
Sıra BFGoodrich'e Geldi
Michelin’in, küresel anlamda, bünyesindeki 16 markadan biri olan BFGoodrich, Türkiye’de fazla tanınmasa da, Amerika’nın en büyük üçüncü markası. Ülkemizde bu durumu değiştirmek isteyen Michelin yönetimi, ilk hedef olarak arazi araçlarına yöneldiler.
Sıra BFGoodrich'e Geldi
Otomobillerin "ayakkabıları" olan lastiklerin önemini yazmaktan yorulsak da hala anlatacak bir çok konu bulunabiliyor. Üreticiler de her geçen gün yeni modellerini lanse ediyor. Bunlardan biri de BFGoodrich. Aslına bakılırsa Amerika'nın en büyük üç lastik üreticisinden biri olan ve Benjamin Franklin Goodrich tarafından kurulan marka, hem motorsporları alanındaki faaliyetleri hem de arazi araçları için ürettiği ürünlerle, Türkiye'de fazla tanınmasa da haklı bir üne sahip. BFGoodrich'in sahibi olan Michelin ise, Türkiye pazarına yönelik olarak bu markayı öne çıkarmak için faaliyetlerine hız veriyor. BFGoodrich'in öncelikli hedefi arazi araçları. Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, "Her markanın belli ürünlerinde öncü olması gerekiyor. BFGoodrich'in de öne çıktığı konu arazi lastikleridir" diyor ancak, markanın sadece bu alanda değil diğer ürünleriyle de oldukça yüksek performans gösterdiğini dile getiriyor. BFGoodrich'in All-Terrain ve Mud-Terrain lastiklerini denemek üzere gittiğimiz Sapanca'da, Volkswagen Amarok'lara takılı olan lastiklerle 1200 metreye kadar tırmandık. Soğucak yaylasına çıkarken hiç asfalt yol görmedik. All-Terrain, 4x4 araçların gerçek performansını yakalaması için konfor ve güvenlik dengesini sunuyor. Üç katlı kuşak (TriGard) yapısı ve iki kat arttırılmış çelik kemerleriyle All-Terrain'in dayanıklılığı desteklenirken, lastik yanaklarına kadar uzatılan derin sırt deseni, ıslak zeminlerde hızlı su aktarma avantajı sunuyor. Derin ve keskin kanallı yapısı ise çamurlu zeminlerde yol kavrama özelliğini artırıyor. Mud-Terrain ise geliştirilen karkas yapısı sayesinde arazinin zorlu şartlarında dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Bir önceki nesline göre yüzde 33 güçlendirilmiş yanakları darbelerde dayanıklılık ve esneklik kabiliyeti sunuyor. Mud-Terrain'in darbelere ve yırtılmaya karşı güçlendirilen sırt deseninin bir başka özelliği de kendisini temizleyerek çamurlu arazide daha fazla çekiş ve performans sunması.
1.000'in üzerinde yarış kazandı
BFGoodrich, toplamda 77 SCORE Baja yarışı birinciliği kazandı. BFGoodrich Mud-Terrain ve All-Terrain, Baja ve Nevada çöllerinde maceralı off-road gezileri gerçekleştiren ve son 9 yılda 1.500.000 off-road mili yol yapan Wide Open Baja'da tercih edilen lastikler olarak biliniyor. Bunun yanı sıra WRC (Dünya Ralli Şampiyonası), Rally-Raid, IRC'de de en prestijli unvanlara sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.