otohaber_logo
Haberler
Siz Siz Olun Navigasyonunuza Bu Kadar Güvenmeyin
Belçikalı yaşlı bir kadın, GPS sistemine güvenerek otomobiliyle Brüksel'e gitmek için yola çıktı fakat kendini Zagreb'te buldu.
Siz Siz Olun Navigasyonunuza Bu Kadar Güvenmeyin
Sabine Moreau isimli Belçika'da yaşayan yaşlı bir kadın sürücü, evinden çıkarak yaklaşık 100 km uzağında bulunan Brüksel kentine gitmek için yola çıktı. GPS sistemine gideceği yeri girerek yol tarifini alan Sabine Moreau, yol tarifine uyarak çıktığı yolda kendini evinden 500 km uzaklıktaki Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de buldu. Sabine Moeau, eşine az rastlanan bu olayı şu şekilde anlattı ; "Aracımdaki navigasyon cihazına adresi girdim. Ve GPS'in yönlendirmelerini dikkate alarak sürmeye başladım. Navigasyonum arada sinyali kaybediyordu , fakat sonra yeniden toparlıyordu. Ne olduğunu hiç anlamadım. Farklı dilde tabelalar görmeye başladım. Önce Fransızca, sonra Almanca. Fakat bunlar benim yanlış yere gittiğime dair şüphelenmeme sebep olmadı. Ta ki, 'Zagreb' tabelasını görene kadar. O zaman anladım ki Belçika'da değilim'' dedi. Bu olaydan sonra oğlunun bir daha araba kullanmasına izin vermediği yaşlı kadın, " ben sadece navigasyonu takip ettim" diyerek kendini savundu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.