otohaber_logo
Haberler
Slovakya'dan Bir Yarışçı
Yarışmak için standart otomobilleri modifiye etmek yerine yarışmak için doğmuş, ulaşılabilir bir sporcu arıyorsanız, Slovakya'dan gelen bir haber hoşunuza gidebilir.
Slovakya'dan Bir Yarışçı
Slovakya'nın en önemli yarış pistinin olduğu bölgede doğan Praga R1, pist yarışları için geliştirilmiş olsa da, gerektiğinde trafiğe açık yollarda da kullanılabiliyor. Karbon-fiber şasi ile karbon ve kavlardan oluşan bir karoser taşıyan yarışçıda, Formula Renault Serileri'nde de kullanılan 207 HP gücündeki 2.0 lt'lik ünite görev yapıyor. Ortadan yerleşimli motor, Praga R1'in 590 kg'lik ağırlığıyla başa çıkmak zorundayken, şanzıman olarak Hewland üretimi 6 kademeli sıralı şanzıman, gücü arka tekerleklere aktarıyor. Her biri bağımsız ayarlanabilen süspansiyon sistemi AP Racing üretimi fren sistemiyle donatılan R1, FIA güvenlik normlarını karşılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.