otohaber_logo
Haberler
Şoförler İçin Ders Zili Çalıyor
"İyi Dersler Şoför Amca" projesi ile ders alma sırası servis şoförlerine geldi.
Şoförler İçin Ders Zili Çalıyor

Çalışmalarına 1987 yılında başlanan ve ilk olarak 1989 - 1990 öğretim yılında, Kırklareli'nde 3, Kocaeli'nde de 2 merkez pilot okulla faaliyete geçen taşımalı ilköğretim uygulaması, 81 ile yayılmasının ardından geçtiğimiz yıl 687.581 öğrenciye ulaştı.

Taşımalı ilköğretim uygulamasında, yine geçtiğimiz yıl 44.550 adet aracın öğrencilere hizmet verdiği düşünüldüğünde de, öncelikli olarak güvenlikle ilgili sorular akla geliyor. Güvenliğin yanı sıra şoförler ile öğrenciler arasındaki iletişim ya da seyahat esnasında yaşanabileceklerin öğrenciye katkısı gibi birçok soru da arka arkaya sıralanıyor.

Tam da bu bağlamda bir lastik üreticisi olan Michelin, 'İyi Dersler Şoför Amca' adlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında, servis şoförlerinin, çocukların trafikteki güvenliğini sağlamasının yanı sıra, onlara davranışlarıyla da örnek olması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da destek verdiği proje, öğrencilerle şoförler arasındaki iletişim sorununu da gidermeyi amaçlıyor.

Üç yıl sürmesi planlanan projenin, taşımalı ilköğretim uygulamasının faaliyet gösterdiği tüm il ve ilçeleleri kapsaması amaçlanıyor. İlk hedef ise, 2012 yılında 25 il ve 275 ilçede yaklaşık 13.000 servis şoförüne ulaşmak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.