otohaber_logo
Haberler
Sportif ve Çevreci
BMW’nin geçtiğimiz aylarda ilk kez tanıttığı büyük SUV’u X5, dünya prömiyeri için Frankfurt’u beklerken, fuar sürpriziyse elektrikli versiyonun seri üretime yakın konsepti.
Sportif ve Çevreci

i3'le birlikte ilk seri üretim elektrikli otomobilini Frankfurt'ta tanıtacak olan BMW, elektrik enerjisini sevdiğini yüksek akımı farklı sınıflara da taşıyarak gösteriyor. Bu anlayışın son temsilcisiyse markanın üçüncü nesliyle yine ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtacağı X5'in elektrikli konsepti eDrive. 70 kW(95 HP) gücündeki elektrikli bir motorla donatılan konsept şarj edilebilir bir hibrid. Sadece elektrik enerjisiyle 120 km/s maksimum hıza çıkabilen ve 30 km hareket edebilen konseptte elektrik enerjisi çarpışmaya dayanıklı özel bir bölmenin için araç zeminine yerleştirilen lityum-iyon bataryalarda depolanıyor. Karoserindeki mavi dekorlar ve sol ön çamurluktaki şarj yuvasıyla kendini belli eden konseptteki içten yanmalı 4 silindirli motorun türü henüz açıklanmasa da ortalama tüketim olarak 3.8 lt/100 km değeri veriliyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.