otohaber_logo
Haberler
Tesla Model 3 makyajlandı
Makyajlanan Tesla Model 3’ün görünümünde küçük değişimler yapıldı ve bu modelin menzili arttı.
Tesla Model 3 makyajlandı

Tesla Model 3, Temmuz 2017’de yollara çıkmasının ardından bugüne kadar 2 milyon adetlik satış adetlerine sahip oldu. Amerikalı üreticiyi orta sınıfta temsil eden Model 3’e yapılan makyajla birlikte çeşitli yenilikler eklendi. Makyajlı Tesla Model 3’ün yenilenen far tasarımı ve yeni gündüz farları dikkat çekerken eklenen jant seçenekleri de bu modelin daha sportif görünmesini sağladı. Ayrıca Model 3’te C şeklindeki yeni tasarımlı stop lambası ve arka tampon detayları ile Tesla logosunun yerini alan Tesla yazısı da dikkat çekiyor.


Ses yalıtımı artan ve kapılarında akustik cam olan Model 3’te havalandırmalı ön koltuklar bulunuyor. Bu aracın tüm koltukları da yenilendi. Tasarımı değişen direksiyonla birlikte sinyal kolunun yerini düğmeler aldı ve vites seçici de multimedya ekranı üzerinden yapılıyor. Tesla Model 3'ün yeni tasarımlı konsola sahip iç mekanında 15,4 inçlik multimedya ekranı görev yapmaya devam ediyor. Ayrıca, arka yolcular için ortada 8 inçlik bir multimedya ekranı da eklendi.


Model 3’ün batarya ve elektrikli motor gücü ile ilgili bilgi verilmedi ama arkadan itişli ile uzun menzilli 4 tekerlekten çekişli versiyonlarının menzillerinin arttığı belirliyor. Arkadan itişi versiyonun 490 km olan menzili 513 km’ye çıktı. Uzun menzilli 4 tekerlekten çekişli versiyonun menzili 28 km artarak 629 km oldu. Menzil değerlerinin 19 inçlik jantlarla elde edildiği belirtilirken 18 inçlik jantlara sahip Model 3 ise biraz daha fazla yol kat ediyor. Makyajlı Model 3 hızlı şarj ile 15 dakika şarj edildiğinde 282 km menzil kazandığı belirtiliyor. Arkadan itişli Model 3, 0-100 km/s hızlanmasını 6,1 saniyede tamamlarken bu değer uzun menzilli 4 tekerlekten çekişli versiyonda 4,4 saniye. 

1 / 4

Tesla Model 3

Tesla Model 3

2 / 4

Tesla Model 3

Tesla Model 3

3 / 4

Tesla Model 3

Tesla Model 3

4 / 4

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.