otohaber_logo
Test Merkezi
Motosiklet - Hero Glamour
Hero Glamour, yeni motoru, yeniden tasarlanan yüzü, stili ve donanımları ile commuter sınıfı yerine spor bir motosiklet görünümüne kavuşarak pazardaki iddiasını arttırmak için yeniden yola çıkıyor.
Motosiklet - Hero Glamour

Motosiklet, özellikle cub ve commuter diye adlandırılan, fiyatı uygun, bakım maliyeti ve parça fiyatı düşük ve en önemlisi yakıt tüketimi düşük model sınıfı, Hindistan, Çin, Uzak Doğu ve Güney Amerika'da neredeyse kutsal sayılan bir ulaşım aracı. Ülkemizde de özellikle fiyatı, yakıt tüketimi ve kullanım maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle ticari amaçlı tercih commuter sınıfı oluyor. Uzun bir süredir satılan Hero markası Hindistan'daki motosiklet satışlarının yüzde ellisini gerçekleştirirken 125 cc segmentinde de pazar lideri konumunda bulunuyor. Hero son olarak uluslararası alanda 35'inci pazar olarak Arjantin'e giriş yaptı. Hero, bu yeni pazar ile 2016 yılında 6,63 milyon motosiklet üreterek dünyanın en büyük iki tekerlekli üreticisi unvanını aldı. Hero MotoCorp, yeni Orta ve Güney Amerika pazarlarında "Ignitor" olarak adlandırılan yeni Hero Glamour'u Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te tanıttı.

Motor

Hero Glamour, 125 cc hacminde TOD (Tork On Demand) adı verilen dikey yerleşimli bir motora sahip. Yeni motor selefi gibi karbüratör ve enjeksiyon (FI) olmak üzere iki yakıt sistemiyle sunuluyor. Kcarbüratrlü versiyonu Euro 4 olan motorun enjeksiyonlu versiyonu ilk etapta Euro 3 normuna uygun üretiliyor. Bu yılın sonuna doğru enjeksiyonlu motor da Euro 4 uyumlu olacak. Yeni hava soğutmalı, tek silindirli, OHC motor, 7500 d/d'de 11,4 HP (8.5 kW) maksimum güç ve 6500 d/d'de 11 Nm'lik maksimum tork üretirken selefine göre yüzde 27 daha yüksek güç ve yüzde 6 daha fazla tork veriyor. Yakıt verimliliğinde de karbüratörlü modelde yüzde 3, enjeksiyonlu modelde yüzde 7 iyileşme sağlanmış. Yeni Glamour 0-60 km/s için karbüratörlü modelde 6,03 saniyeye ve enjeksiyonlu modelde de 5,64 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Yeni Glamour'un karbüratörlü modelinde ayrıca, Hero Motor'un patentli i3S Stop-Start Sistemi teknolojisi de bulunuyor. Sezgisel i3S sistemi yakıt verimliliğinin arttırılmasına ek olarak şehir içinde dur-kalk trafik koşullarında önemli bir kolaylık özelliği sunmasıyla Hero Motor'un çok önem verdiği bir sistem. Glamour, 4 vitesli ve çok plakalı ıslak debriyajlı şanzımana sahip. Motosiklette en çok yabancı gelen ise vites yapısı oldu. Standart bir vitesli motorda birinci vites yukarıda, diğerleri de aşağıdadır. Ama Glamour'da birinci vites dahil tüm vitesler aşağıya doğru büyütülüyor.

Tasarım

Glamour'un tasarımına gelecek olursak, eski modele göre daha keskin ve sportif tasarım ile commuter havasından çıkıp başlangıç sport motosiklet ifadesi kazanmış. Bu sportif değişikliği yeni "V" biçimli farın içine gömülmüş ikiz gündüz lambaları, LED'li stop ve tamamen yeni Y tasarımlı alaşım jantlar ile motosikletin tasarımına katkı sunan unsurların başında geliyor. Glamour gövde tasarımında da yeni genişletilmiş depo, daha sportif arka çamurluk ve yontulmuş arka kuyruk tasarımı motosiklete üst sınıf bir hava katarken renk seçenekleri de önemli katkı sağlıyor. Enjeksiyonlu modeli üç renk seçeneği ile sunulurken karbüratörlü modelde dört renk seçeneği bulunuyor.

Donanım

Glamour'un performans ve tasarım öğelerine ek olarak analog ve dijital olarak tasarlanan gösterge panelinde, i3S göstergesi, dijital yakıt, seyahat ve kilometre bilgi ekranı yer alıyor. Otomatik far özelliği, düşük görüş koşullarında sürüş sırasında gelişmiş görme ve sürücünün güvenliğini artıran özelliklerden. Glamour'da yeni koltuk tasarım ve döşemesi uzun yolculuklar için yeniden tasarlanmış ve oldukça rahat ve konforlu. Motosikletin fren sistemi, önde disk, arkada kampana frenden oluşuyor. İsteğe bağlı olarak arkada disk fren donanımı da satın alınabiliyor. Hero Glamour fiyatı henüz belli olmamakla birlikte ülkemizde Temmuz ayı içinde satışa sunulacak.

Yazı ve Fotoğraflar: Ersan Sezer / Arjantin

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.