otohaber_logo
Haberler
Ticarilerin güvenlik karnesi
Avrupa’da satılan hafif ticari araçların güvenlik sistemlerini değerlendiren Euro NCAP, Fiat Ducato’ya 88 puan vererek en yüksek derece olan platinyum plaketle değerlendirdi. Ardından Ford Transit, Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Vito ve VW Transporter
Ticarilerin güvenlik karnesi



Euro NCAP, 3,5 tona kadar olan hafif ticari araçlarda otonom acil frenleme özelliği, otomobil, yaya ve bisikletli tanıma sistemleri, şerit takip sistemi, hız sabitleyici, emniyet kemeri uyarısı ve yorgunluk tespiti gibi sistemleri değerlendiriyor. Değerlendirme sonucu yüzde 80 ve üstü olan araçlar platinyum, yüzde 79-60 arası altın, yüzde 59-40 arası gümüş, yüzde 39-20 arası bronz plaket veriliyor Değerlendirme sonucu yüzde 20'den az olan araçlar ise değerlendirmede önerilemez olarak belirtiliyor. 2021 yılında yapılan testin güncellemesi olan 2022 değerlendirme sonuçlarında 2021'de küçük bir makyaj görev Fiat Ducato, sahip olduğu hız sabitleyici, otonom frenleme ve şerit takip sistemi sayesinde 88 puan alarak platinyum plaket kazandı. Fiat Ducato'nun kardeşleri Peugeot Boxer, Citroen Jumper ve Opel Movano ise yeni nesil güvenlik sistemlerine sahip olmadıkları için bronz plaketle değerlendirildiler.




Citroen Jumpy ile kardeşi Toyota Proace bronz, Iveco Daily, Mercedes-Benz Sprinter ve VW Crafter ise gümüş plaket aldılar. Renault Master'ın şerit takip sistemi ve hız sabitleyicisinde yapılan iyileştirmeler sayesinde bronz madalya kazandı. Renault Master'ın kardeşi olan Nissan Interstar ise otonom frenleme sistemine sahip olmadığı için tavsiye edilmez olarak değerlendirildi. Güvenlik sistemlerinde çeşitli iyileştirmeler yapılan Renault Trafic, kardeşi Nissan Primastar gümüş madalyaya sahip oldu.



Ayrıca Ford Otosan'ın Kocaeli Fabrikalarında üretilen ilk tam elektrikli E-Transit ile Transit Custom altın plaket kazandı. Mercedes-Benz Vito ve VW Transporter da altın plaket alan modeller oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.