otohaber_logo
Haberler
TOSFED'in Cezası Can Yakacak
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yaptığı açıklamada, sporcuların unvanlarının yanlış yazılması durumunda sporcuya ceza kesileceğini duyurdu.
TOSFED'in Cezası Can Yakacak
Eğer sporcuların unvanları yanlış yazılırsa, sporcular 2.500 TL ceza ödeyecek. TOSFED şampiyonalarda alınacak birincilik 'unvanlarının' 'şampiyonluk' unvanı olarak kullanılabileceğine dikkat çekiyor. TOSFED'in açıkladığı taslakta, " Aksi hallerde beher medya ilanı (reklam) başına 10.000 TL ve basında çıkan her yanıltıcı haber başına 2.500 TL para cezası uygulanır. İhlalin devamı halinde Spor Üst Kurulu lisans iptaline varabilecek kadar cezalar uygulanabilir" denildi. Dikkat edilmeden Sosyal medyada da yayınlanacak haberler ya da reklamlar sporculara da ceza olarak geri dönebilecek.
2012 Türkiye Ralli Bayanlar ve Sınıf 5 Birincisi olan Simin Bıçakçıoğlu'yla konuyla ilgili görüştüğümüzde; çıkarılması planlanan cezanın sporcuyu zor duruma düşürmeye yönelik bir ceza olmadığını aksine bütün sporcuların yararına olacak bir ceza olduğunu belirtti. Cezanın haksız rekabeti bitirebileceğini söyledi. Genç rallici son olarak, " Eğer bu ceza yürürlüğe girerse , artık bütün sporcular yaptıkları açıklamalarda çok daha dikkatli olmak zorunda kalacaklardır" dedi.
2009 Türkiye Ralli Şampiyonası Bayan Co-Pilot Birincisi Çiçek Güney, " Çıkacak cezalar tam olarak şekillendikten sonra daha sağlıklı bir açıklamada bulunabilirim. Fakat taslağa baktığımda bu cezaların haksız rekabeti önleyebileceği gibi şuan ki haliyle sporcuyu da zor durumda bırakacağı gözüküyor. Sporcunun haberi olmadan yapılan haberlerden dolayı sporcular sorumlu tutulmamalıdır. Eğer sporcunun haberi varsa ve yanlış bilgilendirme yapıldıysa tabiî ki de sporcunun ceza alması haklı bir uygulama olacaktır" dedi.
2012 Türkiye Ralli Şampiyonası ikincisi olan Yağız Avcı ise ," Yerinde bir ceza olacağa benziyor. Haksız rekabeti önlemede etkili olacağını düşünüyorum. Fakat ceza düzenlemesinin biraz daha dikkatli hazırlanması gerekiyor çünkü sporcunun takip edemediği haberlerde çıkabiliyor. Bu çıkan haberlerle ilgili sporcuların ceza alması biraz haksızlık" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.