otohaber_logo
Haberler
Toyota Corolla Geri Dönüyor
2007'de Türkiye'den Japonya'ya kaydırılan Toyota Corolla, 6 yıl sonra sedan ile geri dönüyor. 2013'te Adapazarı'nda üretime başlayacak Corolla Sedan dışında bir model için daha çalışılıyor
Toyota Corolla Geri Dönüyor

apon Toyota, Türkiye'de ürettiği modellere Corolla Sedan'ı eklemeye hazırlanıyor. Adapazarı'nda Verso ve Auris üreten Toyota, 2013'te Corolla Sedan modelini de üretmeye başlayacak. Türkiye fabrikasında ana modeli olarak Corolla Sedan'ı üreten Toyota, 2007'de ani bir kararla Corolla'yı Japonya'daki fabrikasına kaydırmıştı. Corolla Sedan üretimiyle ilgili daha önce söylentiler çıkmış, ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı. Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, fabrikadaki çalışmaların başladığını, Corolla dışında da bir başka model üretimi için çaba harcadıklarını kaydetti. Japonya'daki merkeze Adapazarı fabrikasının avantajlarını, üretim kalitesini aktardıklarını anlatan Özer, "Şu anda ortada bir model yok. Ancak, yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi anlatıp, yeni modeli Türkiye'ye getirmek için uğraşıyoruz" dedi. apon Toyota, Türkiye'de ürettiği modellere Corolla Sedan'ı eklemeye hazırlanıyor. Adapazarı'nda Verso ve Auris üreten Toyota, 2013'te Corolla Sedan modelini de üretmeye başlayacak. Türkiye fabrikasında ana modeli olarak Corolla Sedan'ı üreten Toyota, 2007'de ani bir kararla Corolla'yı Japonya'daki fabrikasına kaydırmıştı. Corolla Sedan üretimiyle ilgili daha önce söylentiler çıkmış, ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı. Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer, fabrikadaki çalışmaların başladığını, Corolla dışında da bir başka model üretimi için çaba harcadıklarını kaydetti. Japonya'daki merkeze Adapazarı fabrikasının avantajlarını, üretim kalitesini aktardıklarını anlatan Özer, "Şu anda ortada bir model yok. Ancak, yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi anlatıp, yeni modeli Türkiye'ye getirmek için uğraşıyoruz" dedi.

kaynak: www.sabah.com.tr

Toyota Corolla Fotoğrafları İçin Tıklayınız..

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.