otohaber_logo
Haberler
Toyota'dan Çevreci Satış
Hibrid otomobillerin yaratıcılarından olan Japon otomotiv devi Toyota, yollara ilk defa 1997 yılında çıkardığı hibrid aracından günümüze kadar toplam 6 milyon adetlik hibrid araç satışı gerçekleştirdi.
Toyota'dan Çevreci Satış

Günümüzde ülkemizdeki vergi sisteminden dolayı biz pek göremesekte, dünya genelinde hibrid araçların yaygınlaştığı ve AB'nin getirdiği yeni katı emisyon normlarından sonra daha da satış adetlerini arttıracakları artık kabul edilen bir gerçek. Dünya otomotiv devleri de Ar-Ge yatırımlarının önemli bir payını artık hibrid ya da elektrikli araçların geliştirilmesi için ayırıyorlar. Bu markaların en bilineni ise Toyota...

Prius modeliyle birlikte özellikle Amerika'da çok önemli satış rakamlarına ulaşan Toyota, 1997 yılında yollara çıkardığı Coaster Hybrid EV modelinden bu yana hibrid araçlar konusunda sektörde yol gösterici markalardan biri oldu. Önümüzdeki iki yıl içinde de 15 yeni hibrid otomobilini dünyaya tanıtacak olan Japon marka, hibrid otomobiller konusunda öncü marka olma misyonunu devam ettireceğe benziyor.

Ülkemizde ise Toyota Yaris'de bir hibrid motor seçeneği mevcutken, Prius'un da satışlarına devam ediliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.