otohaber_logo
Haberler
Toyota'dan Tokyo bombası
Toyota'nın Subaru ile geliştireceği coupenin Toyota logosu taşıyan versiyonu Tokyo Otomobil Fuarı ile birlikte gün yüzüne çıkıyor.
Toyota'dan Tokyo bombası

Subaru ve Toyota'nın ortaklaşa bir spor otomobil yaratacağı dedikoduları yükselirken, bu haberlerin gerçekliği Tokyo Otomobil Fuarı öncesinde ortaya çıkmış oldu. Toyota ve Subaru'nun birlikte geliştirdikleri yeni coupe'nin Toyota logolu versiyonun seri üretime yakın hali Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Toyota'nın 80'li yıllardaki arkadan itişli coupe'si Corolla AE-86'ya atıfta bulunmak için FT-86 adını alan aracın Subaru'daki kardeşinin de fuardan sonra dünyaya gelmesi bekleniyor.
Toyota'nın son dönemde hibrid motorlu araçlar konusundaki çalışmaları göz önüne alındığında bu aracın da hibrid bir araç olması bekleyenler yanılacak. Çevrecilikten önce rafine ve keyifli bir sürüş iddiası taşıyan sportif coupede Subaru tarafından geliştirilen ve 200 HP civarında bir güç üreten 2.0 lt'lik bir boxer motor kullanılacak. 6 ileri manuel şanzımanla donatılacak olan araç, sadece arkadan itişli olarak kullanılabildiği gibi 4 tekerlekten çekiş sistemi de devreye sokulabiliyor.
Toyota'nın ED2 olarak bilinen Avrupa Tasarım Stüdyosu tarafından tasarlanan aracın keskin göz biçiminde farları, alt bölümde yer alan petek biçimindeki ızgarası ön tarafta dikkat çekiyor. Çift egzozun yer aldığı arka bölümde ise aracın yere daha iyi tutunması için difüzör bulunuyor. İç mekanda ise kırmızı, gri ve beyaz renkler hakim. Panelde yer alan kırmızı ve mavi neon ışıklar dikkat çekerken, sportif tasarımlı koltuklar ve petek şeklindeki havalandırmalar ve altı düz direksiyon araca sportif hava katmış.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.