otohaber_logo
Haberler
Trafikte gürültü radarı dönemi başlıyor
Son yıllarda otomobil ve motorlarda kullanımı oldukça artan abart egzozlar sürücüyü aracı konusunda daha çok tatmin ediyor olsa da, çevredeki insanlara verdiği rahatsızlık nedeniyle kullanımı yasaklanmış durumda. Buna rağmen geliştirilen onlarca farklı çö
Trafikte gürültü radarı dönemi başlıyor

Paris'teki bir yerleşim yerinde abart egzozlar için dikkat çekici bir çözüme imza atılıyor. Elektrik direklerine takılacak gürültü radarları ses seviyesi olması gerekenin üzerine çıktığında alarm verirken, bazı mekanizmaları tetikleyecek.

Shift Delete'ın aktardıklarına göre bu mekanizmanın ana ekipmanı kamera. Yüksek ses seviyesi yani gürültü algılandığında kamera otomatik olarak devreye girecek ve bu sayede otomobilin veya motorun plakası görüntülenecek.

Kar amacı gütmeyen bir çevre kuruluşu tarafından geliştirilen cihaz, aracın yerini belirlemek ve gürültü seviyelerini ölçmek için dört mikrofona sahip.

Fransa'nın hali hazırda gürültülü araçları hedef alan yasaları var. Ancak, polislerin gürültülü araçları her zaman yakalayamadığı ve bu nedenle sürecin otomatik hale getirileceği dile getiriliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.