otohaber_logo
Haberler
Türk işi hibrid
Otomotiv üretimi konusunda daha yüksek adetlere ulaşmayı hedefleyen Türkiye’de hükümet yetkilileri elektrikli araçlar konusunda çalışmalar yapacağını ve bu konunun teşvik edilmesi gerektiği konusunda açıklamalar yapsa da henüz bir gelişme yok.
Türk işi hibrid

Forum Mühendislik ve Yiğit Akü bu konuda önemli bir çal›şmaya imza atmaya hazırlanıyor. Halihazırda içten yanmalı motora sahip bir aracın tekerleklerine sonradan elektrik motoru eklemeyi başaran Forum Mühendislik, yakıt pili konusunda desteği yakıt pili konusunda 15 milyon Euro'luk Ar-Ge yatırımı hazırlığı içinde olan Yiğit Akü'den alıyor. Sistemde lastiklerin dönüşünden ve fren gücünden enerji toplayarak aracın bagajına yerleştirilen yakıt piline aktarılan enerji düşük hızlarda devreye girerek bir tür start/stop sistemi işlevi görüyor. Yapılan çalışmalarda 40 km/s ve altındaki hızlarda devreye giren elektrik motorunun menzili şimdilik 60 km. Sistemin en büyük sıkıntısı ise 4.000 Euro'luk maliyeti. Daha çok kamu kurumlarının otomobilleri, toplu taşıma araçları gibi araçlarda dönüşüm yapmayı hedefleyen Forum Mühendislik ve Yiğit Akü'nün maliyeti düşürmek için devlet teşviği gibi beklentileri söz konusu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.