otohaber_logo
Haberler
Uçan otomobil Türkiye'de üretilebilir
Son dönemde gündeme gelmek isteyen otomotiv markalarının yaptıklarıyatırım ve üretim açıklamalarının bir yenisi Amerika’dan geldi. Planet Green firması Terrafugia Transition’ı Türkiye’de üreteceklerini söylüyor.
Uçan otomobil Türkiye'de üretilebilir


Türkiye, kendi otomobil markasını yaratmak konusunda yeterli başarıyı gösteremese de dünyanın en önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri konumunda. Her yıl mevcut üreticilerin yatırımları artarken, yan sanayi ve fason üretim konusunda yeni atılımlar gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin son otomotiv üretimi projesi haberi ise Amerika'dan geldi. Mart 2009'da tanıtılan Terrafugia Transition'ın Türkiye'de üretilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı haberi geldi. Amerika'da faaliyet gösteren Türk şirketi, Planet Green'in yetkilileri, Terrafugia şirketiyle anlaştıklarını ve yeni projeleri Transition'ın Türkiye'de seri üretiminin yapılması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladılar. Terrafugia Transition'ın çok önemli bir özelliği bulunuyor. Bu otomobil karada yol almak haricinde aynı zamanda uçma özelliğine de sahip. Çoğu zaman bilim-kurgu ya da çizgi filmlerde görmeye alışık olduğumuz uçan otomobili hayata geçiren Amerikalı şirketi, bir rüyanın da gerçekleşmesi yolunda önemli bir adım atmış durumda. 30 saniyede kanatları katlanabilen otomobil Rotax 912S motorasahip. Park edebilmesi için 4-5 metreye, havalanabilmesi için de 50 metre uzunluğunda bir yola ihtiyaç duyan araç, karada 85 km/s hıza ulaşırken, havada 185km/s hıza kadar ulaşabiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Planet Green şirketinin ortağı Kaya Boztepe, "Bizim için son derece heyecan verici bir durum. İlk 200 adet uçan otomobili Amerika'da, daha sonra seri üretimi Türkiye'de düşünüyorduk ancak gelen inanılmaz talep sonucu, direk olarak seri üretimi Türkiye'ye almayı düşünüyoruz. Bu, Türkiye için hem büyük bir kazanç, hem de dünya çapında bir reklam olacaktır. Otomotiv, makine ve montaj sanayileri olarak zaten gittikçe daha çok itibar kazanan Türkiye, böylece bir ilke daha imza atmış olacak. Konuyla ilgili görüşmeler yaparak bu hafta içerisinde bir ön çalışma başlatacağız" dedi. İlk testlerini gerçekleştirdiği Mart 2009'dan beri geliştirmeleri süren Terrafugia Transition'ın seri üretimden sonra satış fiyatının 200.000 Dolar civarında olması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.