otohaber_logo
Haberler
V2 Challenge'in Galibi Kerim Tar
Mart ayı boyunca düzenlenen üç yarışla motorsporları sezonunu ısıtan V2 Challenge İstanbul sona erdi.
V2 Challenge'in Galibi Kerim Tar
19 pilotun katıldığı son yarış, Körfez Yarış Pisti'nde koşuldu ve yarışmaya V2 Challenge ile başlayan Kerim Tar yarışın birincisi oldu. Tar, aynı zamanda 6.000 TL para ödülü kazandı.
Motorsporlarına sporcu kazandırmak amacıyla uygun bütçeli yarışma imkanı sağlayan V2 Challenge İstanbul'un son yarışı 31 Mart günü yapıldı. Mart ayı boyunca pistlere heyecan ve hareketlilik getiren 19 yeni pilotun en hızlısı Kerim Tar oldu. Sıralama turlarında 52.085 saniye ile en iyi zamanı yaparak iddiasını ortaya koyan Tar, doğrudan finale kaldı. 4'erli kalkış usulü eleme sistemi ile organize edilen yarışta ikinci en iyi zamanı Berk Engin yaptı. Berk Engin'in zamanı 52.685 saniye idi. Genel klasmanda ikinci sırada bunan Can Altınok direksiyon pompasında sorun yaşamasına rağmen üçüncü en iyi zamanı yaparak finale kalmayı hak eden diğer isim oldu. Ali İhsan Arslan son yarış sıralamalarında şanssızlığını kırdı ve finale adını yazdıran son pilot oldu. 2 yarışta kazandığı iki ikincilik ile rahat yarışan Kerim Tar, son yarışı kazanarak V2 Challenge İstanbul birincisi olurken ikincilik mücadelesi sıcak geçti. İlk yarışın galibi Can Altınok ile başarılı yarışlar çıkarak Berk Engin final mücadelesinde Körfez Pisti'ne gelen izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Can Altınok Benr Engini geçse de ikinciliği koruyamadı ve tekrar üçüncülüğe geriledi. İkilinin mücadele Kerim Tar'a yaradı ve rahat bir birincilik aldı. Yarışta galibi 3 yarış üzerinden elde edilen puanlar belirledi. Yaşanan temaslar yarıştaki büyük mücadelenin göstergesiydi. 6 turluk yarış sonunda Berk Engin yarışın ikincisi olurken Can Altınok genel klasmanda V2 Challenge İstanbul'un ikincilik kürsüsünde yerini almayı başardı. Berk Engin 1 puan fark ile genel klasman üçüncülüğünün sahibi oldu. Podyuma çıkan pilotlar kupaları ile birlikte sırasıyla 6.000 TL, 3.000 TL ve 1.000 TL'lik para ödülleri de kazandılar.
V2 Challene İstanbul'da kadın pilolar Çiğdem Bayülgen, Burcu Çilingir Ürkmez, Didem Kargın, Elif Coşkun Serim ve Oya Eren haftasonunun en renkli görüntülerini izlettiler. Oya Eren ilk iki yarışta yarışmamasına rağmen bu yarışa katılarak mücadeleye renk kattı. Didem Kargın ve Elif Cşkun Serim arasındaki temas yarışın en büyük kazası oldu. Genel klasmanda kadınlar birincisi Burcu Çilingir Ürkmez olurken ikinci Çiğdem Bayülgen, üçüncü ise Didem Kargın oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.