otohaber_logo
Haberler
Ve Yeni Sezon Başlar..
Ve Yeni Sezon Başlar..

2013 sezonunda en önemli değişiklik McLaren'de büyüyen Lewis Hamilton'ın Mercedes GP'ye geçişi oldu. Birçoğuna göre galibiyetler kovaladığı McLaren'den Mercedes'e geçmesi yanlış bir karardı, ama bunu görmek için beklememiz gerek. Dİğer yandan ilk testlerde Mercedes GP önemli problemler yaşadı. Testlerin ilk gününde elektrik arızasıyla sadece 29 tur attılar, ertesi gün Hamilton Mercedes GP'iyle kariyerinin ilk sürüşünde arka frenlerdeki problem nedeniyle kaza yaparak günü noktaladı.

Geçen yılı hayal kırıklığıyla kapatan ve şampiyonluğu son yarışta kaptıran Ferrari de sorunlar yaşayan takımlardan biriydi. Ancak hız anlamında sıkıntıları yok gibi görünüyor. Felipe Massa, testlerde bir günü en iyi zamanla kapadı. Testlerin sürpriz ismi ise, muhtemelen eski McLaren pilotu ve geçen yıl HRT'de yarışan Pedro de la Rosa oldu. Ama Cuma günü çıktığı testlerin henüz ikinci turunda, aracında yangın çıktı. Şampiyon olamasa da geçtiğimiz sezonun en iyi sürücüsü olarak gösterilen Alonso, ilk testlere katılmadı. Bu zamanı dinlenerek ve form tutarak geçiren İspanyol sürücü, böylece araçta yaşanacak ilk problemlerle de zaman kaybetmemiş oldu. Ama son olarak 2008'de takımlar şampiyonu olan Ferrari'nin üzerinde büyük bir baskı olacağı kesin. Bu arada Massa'yla bir yıl daha sözleşme imzaladılar.
Hamilton'ın ayrılmasının ardından önemli bir sürücüsünü kaybeden McLaren, bu boşluğu Sauber'den alınan Sergio Perez ile doldurmaya çalışacak. Perez 2012'de üç kez podyuma çıkarak önemli bir başarı yakaladı; 66 puan topladı. Ama sadece 2 sezon sonra Mclaren'e geçmesi onun üstünde büyük bir baskı yaratacak. Diğer yandan McLaren açıkça geçen yılın en hızlı otomobiline sahipti. Ama araçta yaşanan teknik sorunlar ve takımın hataları, onları açıkça şampiyonluktan etti. Hamilton'ın ayrılma sebeplerinden biri olarak da bu gösteriliyor zaten. Takım son aylarını 2012'de yaşanan problemleri analiz ederek geçirdi. Jerez'de yapılan testlerde Button iyi performans ortaya koydu. McLaren şampiyonluğun en önemli adayı gibi görünüyor. Hamilton'ın gitmesinin ardından Button ise takım lideri olarak ekibi yönlendirecek.
2013 sezonu öncesi en sorunsuz takım Red Bull Racing gibi. Vettel ve Webber yine yarışacak pilotlar. Sezon içerisinde Webber, Vettel ile tartışmalara giriyor bu yıl da aynısı olabilir ama Vettel her zaman pistte Avustralyalıyı mağlup etmeyi başarıyor. Testlerde istikrarlı dereceler elde ettiler. Onları bir kez daha iyi ve sorunsuz bir yıl bekliyor. Yeni sezonun dikkat edilmesi gereken yanlarından birisi Kimi Raikkonen olacak. Geçen bir galibiyet elde etti ve podyumu her zaman zorladı. Lotus takımı için bu sezon ileriye atılmış bir adım olabilir. Denge problemleri Raikkonen'in en çok şikayet ettiği şey oldu ancak aerodinamik açıdan büyük bir gelişim kaydedildiğini düşünüyorlar. Takımdaki diğer sürücü, bolca kazalara karışmasıyla ünlenen Romain Grosjean olacak. Eğer bu sezon istikrarlı olmazsa, muhtemelen onun F1'deki son şansı olacak.
Sauber takımında kadro tamamen değişti. Kobayashi takımdan gönderilirken Perez McLaren'e transfer oldu. Takıma hülkenberg ve Gutierrez katıldı. Hülkenberg 2012'de Force India'da yarıştı. Gutierrez de, 2012'nin gp2 üçüncüsü. Force India ve Williams takımlarında ise bazı belirsizlikler var. Force India di resta'nın yanında yarışacak sürücüsünü henüz tanıtmadı. Williams ise dört günlük ilk testleri atlayarak gelişmeler yapmaya devam ettiğini açıkladı. takım direkt olarak ikinci testlere katılacak. Williams'da ise ceza rokertmeni Maldonado yine yarışacak ve diğer sürücü ise Finli Valtteri Bottas olacak. 23 yaşındaki Bottas geçen yıl Williams'ın test pilotuydu; aynı zamanda da GP3'te şampiyonluk elde etti.
Kadrosunu koruyan Toro Rosso'da Vergne ve Ricciardo yarışacak. Caterham'a ise Marussia takımından Pic transfer oldu. Diğer sürücü ise Hollandalı Giedo van der Garde olacak. Geçen yıl GP2'^de yarıştı ve alt serilerde oldukça deneyimi olan bir sürücü. Diğer yandan gridin sonuna demir atan HRT ise, takımı satışa çıkardı ancak belirlenen zamanda alıcı bulamadı. Bu yüzden 2013 takımlar listesinden çıkarıldı ve şimdilik F1'e veda ettiler. 2013'te de ne yazık ki bazı sevilen pilotlar yer bulamadılar. Bunların başında Le Mans'a geçiş yapmak zorunda kalan Bruno Senna, yıllarda Caterham'da istikrarlı giden Heikki Kovalainen, Timo Glock, heyecanlı ataklarıyla bildiğimiz Kamui Kobayashi ve yükselişe geçmiş olan Vitaly Petrov geliyor.
Şimdi gözler testlerin devamında ve 15-17 Mart'ta koşulacak olan Avustralya GP'sinde..

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.