otohaber_logo
Haberler
Vettel Kanada'yı Listeye Ekledi
Formula 1’de sezonun yedinci yarışı olan Kanada GP’sini, Red Bull pilotu Sebastian Vettel kazandı. Kanada’da ilk kez kazanan son şampiyon, böylece genel klasmanda da liderliğini korudu.
Vettel Kanada'yı Listeye Ekledi
Kanada'nın Montreal kentindeki Gilles Villeneuve Pisti'nde yapılan sezonun 7'nci yarışına ilk cepten başlayan Vettel, 1:32:09.143'lük derecesiyle birinciliğe ulaştı ve 4.361 metre uzunluğundaki efsanevi pistte 70 tur üzerinden koşulan yarışta. bu sezondaki üçüncü birinciliğini elde etti. Yarıştan bir gün önce koşulan sıralama turunda pole pozisyonu kazanan Sebastian Vettel rahat bir yarış geçirdi. Günün en etkileyici performanslarından birine ise Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso imza attı. Kanada'ya altıncı cepten başlayan Alonso, damalı bayrağı ikinci sırada görmeyi başardı. Kürsüyü tamamlayan ise Mercedes'ten Lewis Hamilton oldu. Sıralama turunda büyük bir sürprize imza atarak üçüncü olan Bottas ise yarışı ancak 14'üncü sırada tamamlayabildi. Genel olarak bilinenin tersine yağışsız ve kuru havada koşulan yarış bir o kadar da sıkıcıydı. Aslında yarış oldukça stratejik geçti de diyebiliriz. Startın hemen ardından Rosberg, 3'üncü sıraya yükseldikten sonra arkasındaki baskıya karşı koymaya çalıştı. İşte bu baskı içinde Alman pilot, 30'uncu turda uzun düzlükte Webber'i arkasında daha fazla tutamadı. Ardından hemen sonraki düzlükte de Alonso'ya geçildi. Kanada'da Red Bull'u kürsüye taşımaya niyetli olan Webber, Alonso'yu arkasında tutucak gibiydi ama tur bindireceği Van der Garde ile temas yaşayıp ön kanadı hasar alınca temposu düştü. Bundan yararlanan Alonso da 3'üncü sıraya yükselip gözünü Hamilton'a dikti. Farkı giderek kapatan Ferrari pilotu, sonunda 63'üncü turda emeline ulaştı ve damalı bayrağa kadar ikinciliğini korudu.
Alonso'yu yakın takibe alan ve hata yapacağı anı kollayan Hamilton ise eline geçen şansları iyi kullanamayaraküçüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı İngiltere'de koşulacak.

Kanada GP'si bu sene heyecandan uzak olsa da sorunsuz bir yarış tamamladı.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.