otohaber_logo
Haberler
Volkswagen’e Sahtekarlıktan Dava Açıldı
Alman devi Volkswagen, ABD’de emisyon testlerinden geçebilmek için özel bir yazılım hilesi kullandığı gerekçesiyle davalık oldu.
Volkswagen’e Sahtekarlıktan Dava Açıldı

Volkswagen, ABD'de sahtekarlık nedeniyle davalık oldu. EPA(Çevre Koruma Ajansı) tarafından yapılan iddialara göre; Alman marka, ABD'de sattığı dizel otomobillerin emisyon testlerinden geçebilmeleri için özel bir hileli yazılım kullanıyor. Bu yazılım, otomobilin emisyon testine girdiğini algılıyor ve ana yazılımı daha az azotoksit emisyonu salması için yeniden programlıyor. Yalnızca kısa bir süreliğine devreye giren bu yazılım, araç testten çıktığında devreden çıkıyor ve otomobil yeniden yüksek azotoksit emisyon salınımı yapmaya devam ediyor.

ABD'de dizel Volkswagen satışını yasaklayan EPA, bu kararla markaya büyük bir ekonomik yük bindirmiş durumda. VW'in geçen yılki istatistiklere göre dizel otomobiller satışların yüzde 20'sini oluşturuyordu. Bloomberg'e göre borsada şimdiden 17.6 milyar dolar değer kaybeden marka, 18 milyar dolarlık bir cezayla da karşı karşıya.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.