otohaber_logo
Haberler
Volkswagen'in Range Rover Evoque'a Cevabı
Son olarak Passat CC'yi makyajlayarak bir aile görünümü elde eden Volkswagen, Crossover konsepti Cross Coupe ile tasarım yolculuğunun yeni yönünü gösteriyor.
Volkswagen'in Range Rover Evoque'a Cevabı
Her şeyin basit ve güzel olduğu günler geride kaldı. Artık her şey daha karmaşık ancak daha mı güzel işte bu tartışılır. Volkswagen de Cross Coupe konseptinde SUV ve coupe tarzını, elektrik ve benzin motoruyla karıştırarak yeni bir tartışma yaratmaya aday. Tokyo Otomobil Fuarı'nda sergilenen araç, tarzıyla markanın Tiguan ve Touareg modelleri arasına konumlandırılmaya aday. Bir bakıma Scirocco'nun SUV versiyonu hissi de yaratan konseptin ön bölümünde far ve ızgaranın bütünleşmesi aracın olduğundan geniş algılanmasını sağlıyor. Bir benzinli ve iki elektrik motoruyla toplamda 265 HP gücünde olan hibrid sisteminde elektrikli motorlardan 54 HP gücünde olanı ve 150 HP'lik benzinli motor ön bölümde yer alırken, 114 HP'lik ikinci elektrikli motor arka aksa yerleştirilmiş. 0-100 km/s hızlanmasını 7.0 saniyede tamamlayıp 201 km/s maksimum hıza ulaşan konsept, benzinli motorun devre dışı bırakılmasıyla 45 km boyunca sadece elektrik enerjisiyle yol alabiliyor. Benzinli motor devredeyken 2.7 lt/100 km'lik ortalama tüketim ve 62 g/km'lik emisyon değeri sunan Cross Coupe, aslında tasarımından çok, barındırdığı hibrid sistemiyle yarının Volkswagen'lerine ışık tutuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.