otohaber_logo
Haberler
Volvo artık Çinliler'in
Güvenlik anlamında dünyanın en tanınan otomobil markası Volvo, 2 milyar dolar karşılığında Ford Motor Company’den Geely’ye devredilmeye hazırlanıyor.
Volvo artık Çinliler'in

Ford, Volvo markasının tüm ticari haklarını, Çinli otomobil üreticisi Geely'ye geçireceğini onayladı. Eldeki kaynaklara göre henüz resmi bir anlaşmaya varılmamışsa da, önümüzdeki birkaç ay içerisinde satış işleminin sonlandırılması planlanıyor. Ford, 1999 yılında 6 milyar dolar karşılığında Volvo'yu satın almış, Jaguar, Land Rover ve Aston Martin'i de bünyesine katarak PAG (Premium Automotive Group) adı altında prestijli markalar birliği oluşturmuştu. Ancak geçtiğimiz yıllardaki ekonomik kriz ve Ford Amerika'nın büyük sıkıntı içerisinde olması nedeniyle öncelikle Jaguar olmakla birlikte Aston Martin ve Land Rover'ı Tata'ya satarak elinden çıkardı. Volvo'nun kendisine hiçbir getiri sağlamadığı şeklindeki söylentiler, Ford'un İsveçli markayı satmayı düşündüğünü gösteriyordu ve kısa bir süre önce (Ekim ayında) bu işlem için Çinli Geely'yi en büyük aday olarak gördüklerini açıklamışlardı. Edindiğimiz bilgilere göre Ford, Volvo'yu sadece 2 milyar dolar karşılığında Geely'nin üzerine geçirecek. Henüz satış işlemleri için hükümet ve finansal izinler çıkmamış olsa da, Geely'nin Çin hükümetinden böyle bir istekte bulunması an meselesi. Satış sözleşmelerinin 2010'un ilk çeyreğinde imzalanması ve tarafların anlaşması halinde ikinci çeyreğinde de sonlandırılması planlanıyor. Ford, olası satış ihtimalinden sonra bile çeşitli konularda Volvo'ya destek vermeyi sürdürecek, ancak herhangi bir hisseyi elinde bulundurmayı düşünmüyor. Geely ise yaptığı açıklamada "Volvo, güvenlik ve çevre konularında dünya lideri olmayı sürdürecek ve hızla büyüyen Çin pazarında dünyanını önde gelen premium markalarından biri haline gelecek" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.