otohaber_logo
Haberler
Volvo artık Geely'nin
Geely Holding Group, Volvo Car Corporation’ın tamamının Ford Motor Company’den satın alınması işleminin tamamlandığını bildirdi.
Volvo artık Geely'nin

Geely'den gelen açıklamada Volkswagen Amerika Grubu CEO'su Stefan Jacoby'nin Volvo Cars'ın yeni Başkanı ve CEO'su görevine getirildiği belirtildi. Hisse alım anlaşmasının 28 Mart 2010'da yapılan imza töreninde açıklandığı gibi Geely, Volvo Cars için 200 milyon doları tahvil, kalan kısım da nakit olmak üzere toplam 1,8 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti. Geely tahvil ihracı ve 1,3 milyar dolarlık nakit ödemeyi gerçekleştirirken Çin kuruluşları ve kendi öz kaynaklarının yanı sıra uluslararası sermaye piyasaları kaynaklarından yararlandı. İşlemin kapatılmasında emeklilik yükümlülükleri ve döner sermaye gibi alanlardaki düzeltmeler dikkate alındı. Yeni mülkiyet yapısı döneminde Volvo Cars'ın genel merkezi ve üretim tesisleri İsveç ve Belçika'da kalacak ve yönetim iş planının uygulanmasında özerk hareket ederken yönetim kurulunun stratejik yönlendirmesine tabi olacak. Anlaşma çerçevesinde Volvo ve Ford parça ve tedarik konularında yakın ilişkiyi sürdürecek ve karşılıklı tedarik sağladıkları alanlarda sürekliliği sağlamış olacaklar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.