otohaber_logo
Haberler
Audi'den üçüncü Sportback vakası
Lüks sınıfta klasik sedanlara alternatif sunmak isteyen Audi, 2010 Paris Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştireceği A7 Sportback ile 5 metrelik 5 kapılı lüks bir coupe-sedan’ı otomobil severlerin beğenisine sunuyor.
Audi'den üçüncü Sportback vakası


Audi'nin kompakt modeli A3'ün 5 kapılı versiyonu ile 2004 yılında ateşlenen Sportback kıvılcımı, 2009 yılında orta sınıf coupe A5'e sıçradıktan sonra şimdi de üst sınıfa ulaşıyor. 2009 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan A7 Sportback konsepti, yaklaşık 2 yıllık bir aradan sonra yollara çıkmaya hazır hale geldi. Fuarda tanıtılan konsepte çok çok yakın bir kıyafetle sahne alan Audi'nin en son numarası, Mercedes-Benz CLS ve Porsche Panamera'ya sıkı bir rakip olacak. Uzun motor kaputu, basık ve eğimli tavan coupe karakteri yansıtırken, arka kapılar ve 5 kişilik yapı A7 Sportback'in lüks sedan yönünü vurguluyor. 4.97 metrelik uzunluğuyla üst sınıfa göz kırpan 5 kapılı coupe 535 ile 1390 litre arasında değişen bir bagaj hacmi sunuyor. Dış tasarımında Audi'nin amiral gemisi olan A8'i hatırlatan yüzüyle dikkat çeken A7 Sportback'te de tıpkı A8'de olduğu gibi standart xenon farların yanında tam LED far seçeneği de sunuluyor. İç mekanda yeni A8'in daha sportif bir versiyonu gibi duran bir kokpite sahip olan A7 Sportback'te arkada isteğe bağlı olarak bağımsız iki koltuk da sunuluyor. 2010 sonbaharında Almanya pazarında güçleri 204 HP ile 300 HP arasında değişen iki benzinli ve iki dizel motorla yollara çıkacak olan A7 Sportback'te 4 tekerlekten çekiş sistemi quattro tüm versiyonlarda standartken, aracın Almanya başlangıç fi yatı 51.650 Euro olarak belirlenmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.