otohaber_logo
Haberler
Volvo EX30 tanıtıldı
Volvo’nun en küçük SUV’u olan tam elektrikli Volvo EX30 tanıtıldı.
Volvo EX30 tanıtıldı

İsveçli üreticinin parça parça ön gösterimini yaptığı EX30 modelinin dünya tanıtımı İtalya'nın Milano şehrinde yapıldı.

1 / 8

Volvo EX30 tasarımıyla dikkat çekiyor.

Volvo EX30 tasarımıyla dikkat çekiyor.

Volvo EX30 modeli, İsveçli üreticinin EX90 ile XC40 modellerinden izler taşıyor. Bu aracın düz bir yapıya sahip olan ön panelindeki T şeklindeki boomerangı da andıran ama Thor'un Çekici’nden ilhamını alan LED farları dikkat çekiyor. Hafif şişkin çamurluklarıyla kaslı bir görünüm sunan EX30’un görünümünü, stop lambası tasarımları ve Volvo yazısı zenginleştiriyor. Uzunluğu 4.233 mm olan EX30’da 2.650 mm dingil mesafesi var ve bu araçta farklı motor ile batarya seçenekleri yer alıyor. 

2 / 8

Volvo EX30 modelinde farklı güç seçenekleri var.

Volvo EX30 modelinde farklı güç seçenekleri var.

Geely'nin SEA platformu üzerinden geliştirilen Volvo EX30’un giriş modelinde bulunan lityum demir fosfat (LFP) özellikli bataryanın kapasitesi 54 kWh. Tek motorlu olan arkadan itişli bu seçenekte 344 km menzil sunuluyor ve 0-100 km/s hızlanması 5,7 saniye. 

EX30’un tek motorlu arttırılmış (uzun) menzil seçeneğinde NMC (nikel-manganez-kobalt) batarya görev yapıyor. Batarya kapasitesi 69 kWh olan bu araç 480 km menzil sunuyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5,3 saniyede tamamlıyor. Tek motorlu EX30 modellerinde görev yapan elektrikli motor 272 HP güce sahip. Tek motorlu EX30 seçeneklerinin bataryaları 28 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj oluyor.

Performans odaklı olan EX30 modelinde toplamda 428 HP güç üreten çift elektrikli motor görev yapıyor. NMC (Nikel, Manganez-Kobalt) bataryaya sahip olan 4 tekerlekten çekişli bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 3,6 saniyede tamamlıyor. Bu seçenek 460 km menzil sunuyor. 

Tüm EX30 modelinin hızı 180 km/s’de sınırlandırılıyor.  

3 / 8

Volvo EX30 güvenlik sistemleriyle de iddialı

Volvo EX30 güvenlik sistemleriyle de iddialı

Volvo EX30’un yeni nesil güvenlik sistemleri arasında kapı açma uyarısı ve park pilot yardımcısı öne çıkıyor. Kapı açma uyarı sistemi, aracın yanından bisikletli veya yaya geçerken sürücü ya da yolcuların kapıyı açmaması için görsel veya sesli uyarı yapıyor. Yeni nesil Park Pilot Assist özelliğine sahip ilk otomobili olan EX30 ile paralel, kavisli, dikey ve diagonal kılçık şeklinde park ediliyor. Yeni nesil Park Pilot Assist özelliği, çevredeki mevcut park yerlerini belirliyor. Yeni 3 boyutlu kullanıcı arayüzü üzerinden komut verildiğinde, uygulama, gaz ve frenin yanı sıra direksiyonu da kullanarak park işlemini başlatıyor. Sürücü park etme sürecini denetlerken, ekran çevredeki otomobillerle, duvarlar ve direklerle olan mesafeyi gösteriyor.

4 / 8

Volvo EX30 kokpiti

Volvo EX30 kokpiti

Bu araçta 12,3 inçlik dikey multimedya ekranı, dijital anahtar, Harman Kardon marka ses sistemi, gibi özellikler öne çıkıyor.

5 / 8

Volvo EX30'un çevre dostu iç mekanı

Volvo EX30'un çevre dostu iç mekanı

Çevre dostu geri dönüşümlü malzemelerden üretilen iç mekanda 5 farklı ortam aydınlatma teması seçeneği yer alıyor. Bu temaların her biri farklı İskandinav manzarasından ilham alıyor ve ince bir şekilde renk değiştirerek araç içine ferahlık kattığı belirtiliyor. Ayrıca EX30 modeli, bugüne kadar üretilen Volvo otomobilleri arasında en düşük karbon ayak izine sahip olacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. 

6 / 8

Volvo EX30 Cross Country

Volvo EX30 Cross Country

EX30 modelinde Cross Country seçeneği de olacak ve bu versiyonun siparişleriyle üretiminin 2024'te başlaması bekleniyor.

7 / 8

Volvo EX30 Cross Country

Volvo EX30 Cross Country

EX30’a göre yerden yüksekliği arttırılan EX30 Cross Country’de 18 inç veya 19 inçlik jantlar yer alacak.

 

8 / 8

Volvo EX30 Cross Country

Volvo EX30 Cross Country

Bu seçenekteki ön, arka ve yan koruma parçaları ile tamponlardaki siyah plastik panellerin de dikkat çekeceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.