otohaber_logo
Haberler
Vosvosların Yazlık Durağı
Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Bodrum Vosvos Dayanışma Derneği (Bodvosder) tarafından Gümbet Dolgu Alanı’nda açılan Vospark, Kaplumbağa’ların yeni toplantı alanı olurken, buradan elde edilecek olan gelirle yapılacak olan “Özgürvos” adındaki elektrikli
Vosvosların Yazlık Durağı
Dünyanın en fazla satılan otomobilleri arasında olan Volkswagen Kaplumbağa, hala tutkunları tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Türkiye'deki "Vosvos" derneklerinden bir diğeri ve aynı zamanda en yenisi olan Bodrum Vosvos Dayanışma Derneği (Bodvosder), Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla kendine ait ilk mekanını geçtiğimiz hafta açtı. Gümbet'teki dolgu alanında, daha önceden karting organizasyonları düzenlenen arazi, bundan böyle "Vospark" adını aldı.
Açılışa 50'den fazla Kaplumbağa modelinin yanı sıra, Transporter'ların ataları olan Bus modelleri, New Beetle ve The Beetle modelleri de "arz-ı endam" etti. Bodvosder üyeleri tarafından hazırlanan Vosmangal, Vosbutik ve karşılıklı 4 kişinin oturabildiği Vosbank da ilk olarak ziyaretçilerle buluştu.
Açılışa Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Bodrum Vosvos Derneği (Bodvosder) Başkanı Ayşe Didem Pekdemir, yapılan çalışmalarla ilgili olarak; "Bodvosder olarak bizler dil, din, ırk ayrımı yapmadan üzerimize düşen sosyal sorumluluklarımızı projelendirip, doğru yerde, doğru zamanda ve de doğru şekilde sevgi ve barış için kullanmayı kendimize hedef seçtik. Bizim en önem verdiğimiz projemiz Vosvos görünümlü akülü tekerlekli sandalye olan 'Özgürvos'dur. Amacımız, sakat kalmış çocuklarımızın başına gelmiş bu talihsiz olayın hayal kırıklığını bir nebze olsun hafifletmek, yüzlerinde ve yüreklerine bir parça mutluluk verebilmektir" dedi. Pekdemir, "Burada açılışını yaptığımız Vospark, Vosvos sevenler ile otomobil sporuna gönül vermiş herkesi bir araya getirecek, sanat, eğlence ve sportif faaliyetler, bilgi paylaşımları, çeşitli organizasyonlar yer alacaktır. Vospark'taki stantlarda çeşitli hediyelik eşya satışı da yapılacak. Buradaki bütün etkinlikler ve satışlar "Özgürvos" içindir" diyerek sözlerine devam etti.
Yazı: Birkan Demir Çalışkan

Gümbet'teki Vospark açılışına civar ilçelerden 50 kadar Vosvos ve Bus katılırken araçlara olan ilgi hala ilk günkü gibi...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Vospark'ın detaylarını yakından incelediler.

Açılış konuşmaları bagaj kapağı şeklindeki standta yapıldı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.