otohaber_logo
Haberler
Yarışçı Fiat 500 Ferrari'den ilham aldı
Abarth ile Ferrari arasında yaklaşık 60 yıl öncesine dayanan işbirliğinin yansıması olara dikkat çeken ve Fiat 500 temel alınarak geliştirilen Abarth 695 kodlu yeni model, “Tributo Ferrari” adını taşıyarak üretim bandından inecek.
Yarışçı Fiat 500 Ferrari'den ilham aldı


Abarth 695 Tributo Ferrari, kırmızı gövde rengi, karbon fiber yan aynaları, Ferrari'nin yarış grisi renginde 17 inçlik alaşım jantları, 205/40 ebatlarında yüksek performans lastikleri ve arka difüzörleriyle birlikte xenon farlarıyla dikkat çekiyor. Kabin içinde hem Abarth'ın hem Ferrari'nin sportif tasarım anlayışından öğelere özellikle yer verilmeye çalışılan araçta siyah deri kaplı Sabelt sportif yarış tipi karbon fiber koltuklarda kullanılan Abarth'ın akrep logosu bulunuyor. Siyah ve kırmızı renk kombinasyonlu deri direksiyon simidi üzerinde yer alan MTA vites değiştirme butonları, Jaeger tasarımlı gösterge paneli, alüminyum paspas ve akrep logosu işlenmiş pedallara ek olarak aracın seri numarasını taşıyan bir levha kabin içinde göze çarpıyor.

Abarth 695 Tributo Ferrari'nin kaputu altında gücü 180 HP'ye yükseltilerek modifiye edilmiş 1.4 lt'lik T-Jet motora yer veriliyor. 5 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı yeni Abarth, 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin altında tamamlayabiliyor. Maksimum hızı 225 km/s olan Abarth 695 Tributo Ferrari'de Brembo markalı disk fren sistemine yer verilmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.